Neuroleptički forum - psihijatar savjetovanje online, recenzije lijekova

Da biste pronašli uistinu učinkovit lijek i dobili učinkovit tretman alkoholizma, članovi obitelji pacijenta prolaze kroz mnoge metode - od popularnih recepata do kodiranja u klinikama. No, nositi se s ozbiljnim ovisnosti nije tako jednostavno. Tradicionalne metode djeluju samo djelomično, a kodiranje često podrazumijeva uvođenje takvih lijekova koji nisu prikladni za svakoga i imaju mnogo nuspojava. Nedavno je lijek naltrekson, koji tijelo lakše tolerira, stekao veliku popularnost, a pregledi njegove primjene ukazuju na to da je pružila učinkovitu pomoć mnogim ljudima.

Različiti oblici lijeka i glavni princip djelovanja

Prije svega, treba napomenuti da naltrekson nije samo lijek. To je glavni aktivni sastojak koji je dio mnogih alata namijenjenih liječenju alkoholizma i ovisnosti o drogama. Takva dobro poznata sredstva, kao što su Vivitrol, Prodexon, Antaxon i neki drugi, u osnovi imaju isti aktivni sastojak - naltrekson.

Liječenje alkoholizma uz pomoć bilo kojeg pripravka koji sadrži naltrekson temelji se na sljedećem principu: uzrokuje blokadu endofina, koji daju vrlo “visoku” količinu alkohola. Dakle, čak i ako je osoba ponovno popila piće, on više ne osjeća nikakvo zadovoljstvo i euforiju. A budući da je uobičajeni učinak opijenosti izgubljen, žudnja za alkoholom postupno nestaje. Ipak, pregledi o korištenju ovog alata su vrlo različiti - i pozitivni i negativni, i u nastavku ćemo vidjeti zašto se to događa.

Osim činjenice da postoji veliki broj lijekova koji sadrže naltrekson, ovaj je alat također dostupan u različitim oblicima:

  1. Tablete ili kapsule
  2. Prašak za suspenziju (za intramuskularnu injekciju)
  3. Implantat (za potkožnu injekciju)

Izbor najprikladnijeg oblika za svakog pacijenta može odrediti samo liječnik. Razmotrimo detaljnije prednosti i nedostatke svakog od tih oblika.

Tablete ili kapsule

Prije svega, važno je znati da se liječenje alkoholizma bilo kojeg oblika lijeka naltreksona, bilo da se radi o alkoholnim pilulama, intramuskularnim injekcijama ili implantatima, započinje tek nakon provokativnog testa s naloksonom (test mora biti negativan). Ovaj lijek se također koristi za liječenje ovisnosti o drogama, pa se propisuje nakon što je prestao sindrom povlačenja i provedena detoksikacija.

Standardna doza tableta ili kapsula je 50 mg. Liječenje alkoholizma provodi se prema sljedećoj shemi: 1 tableta (50 mg) 1 put dnevno, vjeruje se da kada se uzima 12 tjedana, naltrekson sprječava recidiv unutar 6 mjeseci. Međutim, stručnjaci napominju da uspjeh liječenja uvelike ovisi o pristanku pacijenta.

Tablete Naltrexone imaju brojne kontraindikacije - ne mogu ih koristiti osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje, osobe s abnormalnostima u jetri (zatajenje jetre, akutni hepatitis). Naravno, njegova uporaba zabranjena je kod uzimanja opijata, apstinencijskog sindroma, uz pozitivan test prisutnosti opioida u urinu. Moguća su i pojedinačna preosjetljivost i netolerancija.

Lijek daje veliko opterećenje na jetru, pa je tijekom razdoblja liječenja potrebno kontrolirati razinu transaminaza, a naltrekson se ne može kombinirati s bilo kojim hepatotoksičnim lijekovima. Ako primijetite žutu boju bjeloočnice ili zamračenje boje urina tijekom uzimanja lijeka, obavezno se obratite liječniku.

Iznimno je važno znati da, ako tijekom naltreksona pacijent počne uzimati heroin ili druge lijekove u malim dozama - isprva jednostavno ne osjeća nikakav učinak od njihove uporabe. No daljnje povećanje doze dovodi do smrti zbog respiratornog zatajenja. U vezi s tom opasnošću, svakako upozorite bilo kojeg liječnika s kojim ste podvrgnuti bilo kojem liječenju kojim uzimate naltrekson. Na primjer, ako osoba ima planiranu operaciju, tijekom koje će se koristiti anestezija uz upotrebu opioidnih analgetika, tada je potrebno prestati uzimati naltrekson najmanje 48 sati prije planiranog kirurškog zahvata.

Zapamtite da liječenje alkoholizma mora provoditi kvalificirani narkolog, koji će pažljivo proučiti ambulantnu karticu i zdravstveno stanje pacijenta kako bi odabrali ispravan smjer.

Pregledi primjene ovog lijeka u obliku tableta ili kapsula pokazuju da je odluka pacijenta za liječenje od velike važnosti. Oni koji su se još "razbili" kažu da nisu imali svjesnu želju da se riješe alkoholizma. Nasuprot tome, oni koji su samostalno donijeli odluku da mu je potrebno liječenje - napiši recenzije da je naltrekson bio dobra pomoć.

Intramuskularne injekcije

Jedan oblik ovog lijeka je prašak za pripremu otopine za intramuskularne injekcije. Doza jedne injekcije je vrlo visoka - 380 mg, ali to se radi samo jednom mjesečno. Za mnoge pacijente, to je mnogo praktičnije od gutanja tableta dnevno. Osim toga, smanjuje opterećenje gastrointestinalnog trakta.

Moguće nuspojave primjene takve injekcije gotovo su iste kao i kod uzimanja tableta - u oko 10% bolesnika uočena je mučnina, glavobolja i umor.

Kontraindikacije za ovaj postupak su iste kao za uporabu naltreksona u bilo kojem drugom obliku.

Iskustva pacijenata kažu da je liječenje injekcijom mnogo prikladnije, ali maksimalni učinak se izražava kod ljudi koji također pohađaju specijalizirane „grupe za potporu“ za alkoholičare, a paralelno se odvijaju i psihoterapije.

Implantat ili "filing"

Podnošenje lijeka provodi se u različitim dozama, i prema tome njegovo trajanje može biti različito, obično 3 ili 6 mjeseci. Sam postupak je vrlo bolan i obično uključuje lokalnu anesteziju (ublažavanje boli). Lijek se obično daje pod lopaticom. Budući da je tamo dugo vremena, naltrekson postupno, u pravim dozama, ulazi u krvotok, pružajući tretman za dugo vrijeme.

Prednosti i nedostaci lijekova na bazi naltreksona

Pripravci na bazi naltreksona imaju blaži učinak. U praksi liječenja ovisnosti o alkoholu, često se koriste i injekcije na bazi disulfirama - ali ovaj lijek uzrokuje netoleranciju alkohola, čak i smrt u slučaju njegove uporabe. Naravno, ako nakon kodiranja osoba drži strah za svoj život od alkohola, onda je učinkovitost alata veća. Međutim, to također nije lijek za sve.

Lijekovi na bazi Naltrexona su traženi jer imaju manje štete za zdravlje, a osoba koja se liječi njihovom pomoći prestane uživati ​​u alkoholu. Međutim, recenzije pokazuju da će učinkovitost metode biti visoka samo ako se pacijent sam svjesno želi riješiti ovisnosti. Za dobar, održiv rezultat, neophodno je kombinirati unos lijekova sa sjednicama individualne ili grupne psihoterapije.

U svakom slučaju, imajte na umu da se izbor oblika i metoda rješavanja ovisnosti o alkoholu mora povjeriti stručnjaku. Čak i najblaži od tih alata imaju svoje kontraindikacije i nuspojave. Samo podvrgnuti liječenju od strane kvalificiranog narkologa.

Naltrexone, liječenje, podnošenje, cijena

Opis lijeka Naltrexone

Naltrekson je lijek za liječenje ovisnosti o drogama. Farmakološki učinak naltreksona temelji se na kompetitivnom vezanju opioidnih receptora, koji sprječava ili potpuno uklanja učinak opijatnih lijekova na tijelo. Kao snažan antagonist narkotičkih analgetika, kao što su heroin, morfij, metadon itd., Naltrekson blokira učinak uzimanja tvari koje sadrže opijate, zbog čega uporaba droga postaje besmislena.

Naltrekson je dostupan u obliku tableta i kao implantat. Druga mogućnost je poželjna kada se većina liječenja odvija izvan zidova centra za liječenje lijekova. Podnošenje naltreksona primjenjuje se na sljedeći način: implantat s ljekovitom tvari ubrizgava se pod kožu i djeluje po potrebi, blokirajući učinak opojnih tvari koje se unose u tijelo: umjesto karakterističnog učinka uzimanja lijeka, pacijent razvija sindrom povlačenja

Doza lijeka u tijelu se stalno održava na istoj razini tijekom 3 ili 6 mjeseci, ovisno o razdoblju podnošenja. Važno je da, bez obzira na trajanje liječenja, liječenje naltreksonom ne izaziva ovisnost za pacijenta.

Trošak lijeka Naltrexone - cijena ovisi o razdoblju u kojem je umetak umetnut.

Preduvjet za početak liječenja je prolazak detoksikacije. Pacijent se treba povući iz simptoma ustezanja i ne uzimati lijekove tijekom tjedna prije implantacije. Potvrda je test urina na odsutnost opijata i provokativni test s nalkozonom.

Kao snažan antagonist narkotičkih analgetika, kao što su heroin, morfij, metadon itd., Naltrekson blokira učinak uzimanja tvari koje sadrže opijate, zbog čega uporaba droga postaje besmislena.

Unatoč činjenici da je učinkovitost lijeka vrlo visoka, vrlo je važno da sam pacijent donosi odluku o liječenju, na temelju vlastite želje da se riješi ovisnosti o drogama. Liječenje naltoneksonom trebalo bi se obaviti samo pod vodstvom iskusnog narcologa nakon temeljitog liječničkog pregleda. Bekhterev centar stručnjaci koriste droge Naltrexone tijekom složenog liječenja ovisnosti o drogama, što uključuje psihološki rad s pacijentom. Kao rezultat primjene poboljšava se fizičko stanje pacijenta, formira se motivacija za odbijanje opojnih tvari i ubrzava se proces rehabilitacije.

Esperal Essential Informacije o kodiranju

Želim liječiti (kodirati) voljenu osobu od ovisnosti o drogama - što učiniti?

  1. Zapamtite da je postupak kodiranja moguć samo uz pristanak pacijenta;
  2. Nazovite naš centar na broj 744-72-72 ili 8-800-555-05-99, prijavite problem i ostavite svoje podatke za kontakt - liječnik će Vas kontaktirati za 10-15 minuta.

Je li vaš tretman anoniman?

Koliko je droga ovisnost o drogama Naltrexone trošak?

Je li ova usluga dostupna 24 sata dnevno?

Da, možete kontaktirati Bekhterev9quot centar u bilo kojem trenutku, radimo 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Što je "Naltrexone kodiranje lijekova"?

Kao snažan antagonist narkotičkih analgetika, kao što su heroin, morfij, metadon itd., Naltrekson blokira učinak uzimanja tvari koje sadrže opijate, zbog čega uporaba droga postaje besmislena.

Naltrexone Drug Treatment

Puni popis usluga Medicinskog centra "Bekhterev"

Liječenje drugih ovisnosti

Liječenje mentalnih bolesti

© 1991 - 2017 Udruga medicinskih organizacija “Bekhterev centar” skreće vašu pozornost na činjenicu da rezultati liječenja mogu varirati ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta.

Kada se koriste materijali, potrebna je hiperveza na stranicu.

Što je podnošenje naltreksona za: cijenu postupka, povratnu informaciju o pacijentu i posljedice podnošenja

Prosječno trajanje ljudskog života je 70-75 godina. A život ovisnika završava se oko 21.3. Smrt u mladoj dobi obično završava s onim što je počelo s elementarnom znatiželjom, željom da se droga isprobava samo jednom.

Samo jednom... Kako se sve ovo završava?

Vrlo mali postotak ljudi nalazi snagu da ne uzimaju dozu drugi put. Svi ostali koji su se složili da pokušaju ponovno, oni sami neće moći prestati.

Za razliku od cigareta i alkohola, opojne droge uzrokuju ne samo fizičku ovisnost, već i psihološku. Postajući rob heroina ili metadona, osoba gubi interes za svijet oko sebe. Ako je prije bilo kakvih želja i snova, sada je želja samo jedna stvar - uzeti dozu. Sada sav novac ide samo na kupnju lijekova, koji, štoviše, nisu jeftini.

Priuštite si besplatno samo prvi put da namamite. I onda morate kupiti za svoje. Ali to nikome ne smeta. Budući da je u potpunom ropstvu od opojnih droga, osoba sada razmišlja o jednoj stvari, gdje da dobije novac.

A onda proces počinje dobivati ​​na zamahu i sa svakim okretom se pretvara u grudvu: prodaje svoje skupe stvari, izvršavajući vrijednosti koje pripadaju rođacima, od kuće, posuđujući novac, krađu pa čak i ubijanje. Ako u vrijeme njegovog 20. rođendana, ovisnik o drogama već nije bio u zatvoru, onda još nema mnogo toga do kraja života. Jednom svaki put, povećana doza će biti posljednja.

Postoji izlaz - podnošenje Naltrexone implantata

Jednom u tijelu, opojna droga djeluje na nju "opojno", prisiljavajući je da iskusi nebeski užitak iz svog života. Svi problemi su odmah poslani u pozadinu, raspoloženje je super, stanje zdravlja - možete premjestiti planine... Ali to je pod utjecajem droge. Kada se djelovanje droge završi, problemi ga nagomilavaju snažnim bujicama, zdravstveno stanje je smeće, a raspoloženje - želim nekoga ubiti. I bilo je tako dobro! Hitna potreba za razveseljavanjem. Čini se da je ovaj lanac beskonačan i da nema mogućnosti da ga se razbije. Onaj koji je pokušao odbiti uporabu droge, upoznao se s državom, koja se naziva razbijanje. Sada unos droge više nije iz želje da se zabavi, već iz straha od ponovnog doživljavanja stanja povlačenja.

Sada, kako bi se prestalo koristiti opojne droge, osoba se mora ne samo boriti protiv ovisnosti, nego i naučiti kako prevladati strah.

Moderna medicina razvila je pouzdanu metodu u borbi protiv ovisnosti o drogama. To je kodiranje koje postupno smanjuje razinu ovisnosti o drogama. Podnošenje Naltrexone implantata - to se točnije naziva ova metoda.

Podnošenje heroina ili druge opojne tvari, na primjer, podnošenje metadona, provodi se usađivanjem lijeka koji blokira uživanje lijeka.

Postupno, dolazi do promjene u psihološkom faktoru - u očajanju dobivanja glasine, tijelo gubi interes za uporabu droga. To znači da smo ipak uspjeli pobijediti ovisnost o drogama.

Učinkovitost podnošenja naltreksona: recenzije

Ovisnik, koji je osvojio ovisnost, vrijedan je pažnje.

Andrej, 25 godina: “Počeo sam s stvarima koje su mi se činile bezopasne, kao što mi se činilo. Ali svaki put sam htjela nešto veće, moćnije. I svaki put kad sam pomislio: "Sve ću prestati još jednom". Trajalo je sve dok jednog dana nisam prešao. Ispalo je u reanimaciji. Liječnik je dao posjetnicu i rekao: “Dobra klinika. Šifriranje. Pomoći će ako odlučite. Držao je registrator od heroina. Naravno, ja se nisam mogao nositi. Vrlo sam zahvalan svom liječniku za podršku. "

Alina, 19 godina: “Na klinici nisam bila sama. Tako su odlučili moji roditelji. Uvijek bolje od mene znaju kako živjeti. S druge strane, zastrašujuće je pomisliti kako bi se sve moglo završiti. Budući da mi odrasli nisu vjerovali, odlučili su napraviti registrator za heroin. Obojeni naltrekson. Već mjesec dana bez droge, međutim, potpuna kontrola... Sergej i Vlad, 22 godine: "Shvatili su da to kasni i nisu imali dovoljno snage da odustanu. Odlučili smo ići po pomoć. Imamo posao i vrlo profitabilno. U ovoj klinici, ponuđeno nam je da kodiramo, da napravimo vezivo od metadona pomoću implantata naltreksona. Dogovorili smo se, odjednom sretni. Uspjeli smo zadržati naše poslovanje i, što je najvažnije, našu obitelj. Planiramo imati bebu. Hvala Bogu, strašno iza!

Gdje proizvoditi vezivo u Moskvi

Zbog svog djelovanja popularni su implantati naltreksona i drugi lijekovi koji sadrže naltrekson. Ako ni društvo ni političari nisu u stanju poraziti ovisnost o drogama, liječnici su uspjeli pronaći lijek i stvoriti metodu za uspješno suzbijanje narkomanije.

Vezivo s naltreksonom u Moskvi može se provesti u klinici Alco-Center. Naš centar nudi kodiranje ovisnosti o drogama. Ovdje se možete oprostiti od svoje ovisnosti.

Stručnjaci klinike su spremni pomoći u bilo koje doba dana - samo nazovite telefonski broj naveden na stranici. Ovdje će pomoći da se brzo razbije, oni će provoditi detoksikaciju opioida, kodirajući od lijekova. Posjetitelj može zakazati sastanak, kao i pozvati stručnjaka za liječenje droge kod kuće.

“Alco-centar” - prava pomoć u teškim vremenima!

Cijena postupka prijave

Na cijenu gore navedenog postupka utječe trajanje lijeka i proizvođač lijeka. Danas, cijena naltrexone filing prosjeku 25000r-30000 za razdoblje od 3 mjeseca. Nazovite nas na telefon +7 (495) 773-03-43 i liječnik će održati konzultacije i detaljno vam objasniti postupak, sve što vas zanima.

Iskustvo s osobnom uporabom naltreksona

Junkers

Poznato je da subjekt blokira opioidne receptore, tj. one kojima se endorfini lijepe. U tom smislu, centar užitka je potisnut. Pitanje je koliko? Uostalom, postoje mnogi hormoni radosti - isti dopamin i serotonin i hrpa manje poznatih.
Pitanje za one koji su stvarno koristili naltrekson / vivitrol:

Kako je to utjecalo na opterećenje?
Kako je to utjecalo na vaše raspoloženje.
Postoji li depresija?
Koje ste druge pozitivne ili negativne aspekte primijetili?
Opišite, važno je za mene!

Postavio sam ovo pitanje na neuroleptičkom forumu:
još nije dat odgovor

U posljednjem mjesecu, opijati su također dodani karbamazepinu, što me je natjeralo na odluku da počnem sa svim tim. Sada ne koristim ni jedno ni drugo 21 dan. Ja sam u bolnici za drogiranje. Karbamazepin je zamijenjen s lamictalom. Osim toga - liječnici su počeli primjenjivati ​​infuziju Naltrexona. U tom smislu, imao sam nekoliko pitanja za cijenjenu zajednicu:

1) Da li naltrekson blokira samo opijate ili karbamazepin? tj - hoće li on biti stručnjak u liječenju moje ovisnosti o karbamazepinu?

2) Da li naltrekson interferira s terapijskim učincima propisanih lijekova: lamictal (antikonvulziv), lerivon (SSRI)?

3) Da li naltrekson sprječava proizvodnju i učinke prirodnih hormona užitka? Ne bih se želio pretvoriti u neosjetljivo, ne mogu doživjeti barem neku vrstu ljudske radosti. Ja i tako - depresivni tip s povlačenjem.

Hvala na pažnji!

španski plemić

borac vjetroturbina

Poznato je da subjekt blokira opioidne receptore, tj. one kojima se endorfini lijepe. U tom smislu, centar užitka je potisnut. Pitanje je koliko? Uostalom, postoje mnogi hormoni radosti - isti dopamin i serotonin i hrpa manje poznatih.
Pitanje za one koji su stvarno koristili naltrekson / vivitrol:

Kako je to utjecalo na opterećenje?
Kako je to utjecalo na vaše raspoloženje.
Postoji li depresija?
Koje ste druge pozitivne ili negativne aspekte primijetili?
Opišite, važno je za mene!

Postavio sam ovo pitanje na neuroleptičkom forumu:
još nije dat odgovor

U posljednjem mjesecu, opijati su također dodani karbamazepinu, što me je natjeralo na odluku da počnem sa svim tim. Sada ne koristim ni jedno ni drugo 21 dan. Ja sam u bolnici za drogiranje. Karbamazepin je zamijenjen s lamictalom. Osim toga - liječnici su počeli primjenjivati ​​infuziju Naltrexona. U tom smislu, imao sam nekoliko pitanja za cijenjenu zajednicu:

1) Da li naltrekson blokira samo opijate ili karbamazepin? tj - hoće li on biti stručnjak u liječenju moje ovisnosti o karbamazepinu?

2) Da li naltrekson interferira s terapijskim učincima propisanih lijekova: lamictal (antikonvulziv), lerivon (SSRI)?

3) Da li naltrekson sprječava proizvodnju i učinke prirodnih hormona užitka? Ne bih se želio pretvoriti u neosjetljivo, ne mogu doživjeti barem neku vrstu ljudske radosti. Ja i tako - depresivni tip s povlačenjem.

Naltrexone punila recenzije

administrator
Online od: 11/01/2012
Poruke: 17806
Mjesto: regija Moskva
Moje ime je: Yuri
Ja sam alkoholičar
O meni: pijani
Pronađi sve moje:
• teme
• poruke

Tada je potrebno popisati analoge, nije li za koga je liječnik propisao, ali ne i naltrekson, već nadomjestak!
Naltrekson hidroklorid (Naltrekson hidroklorid)
Naltrekson FV (Naltrexone FV)
Antakson (Antaxone)
Vivitrol (Vivintrol)
Revia (Revia)

Aftar, nema čarobne pilule za alkoholizam, alkoholizam je način života, ne možete ga izliječiti kao hladno! Oslobađanje od ovisnosti stvar je mnogih godina, ili čak desetljeća!

Naltrexone - recenzije, svjedočenja, podnošenje

Naltrekson je lijek za liječenje lijekova.

Farmakološko djelovanje

Naltrekson smanjuje osjetljivost receptora koji uzrokuju euforiju nakon uzimanja droga, alkohola i nekih lijekova.

Na taj se način očituje mehanizam djelovanja Naltrexona: pacijent čiji receptori ne reagiraju na opojne tvari prestaje osjećati fizičku i psihološku privlačnost prema opijatima, morfima i etanolu.

Lijek blokira učinak narkotičkih analgetika i njihovih surogata - morfij, kodein, papaverin, subuteks, heroin, bupranal, dihidrokodein, metadon, dolofin, heptadon, palfij, adanon, fizioterapiju i druge tvari koje sadrže opijum.

Brojne pozitivne recenzije o Naltrexone su uzrokovane činjenicom da lijek daje pozitivan lijek za ovisnost o drogama i alkoholu u 80-90% slučajeva, karakterizira ga dugoročni učinak, ne uzrokuje ovisnost.

Obrazac za izdavanje

Oslobođen Naltrexone implantat za subkutano davanje lijeka i tableta za oralnu primjenu.

Kupite Naltrexone bez recepta.

Indikacije za uporabu Naltrexone

Naltrekson se uglavnom uzima za liječenje ovisnosti o drogama. Dobre kritike o Naltrexonu, koje se koriste za liječenje kroničnog alkoholizma i sprečavanje recidiva.

kontraindikacije

Prije nego što kupite Naltrexone za liječenje, trebali biste se upoznati s njegovim kontraindikacijama: lijek se ne može koristiti za patologije jetre, akutni hepatitis.

Također treba imati na umu da je Naltrexone nepoželjno kombinirati s lijekovima koji imaju toksični učinak na jetru. Uz istovremenu uporabu lijeka s tioridazinom može se povećati pospanost.

Unatoč činjenici da možete kupiti Naltrexone bez recepta, koristiti ga, osobito, implantat, to je bolje u stacionarnim uvjetima, pod liječničkim nadzorom.

Osoba koja se liječi mora obavijestiti medicinsko osoblje kada uđe u bolnicu.

Upute za uporabu Naltrexone

Tablete naltreksona uzimaju se oralno, 50 mg dnevno (jedna tableta). Započnite liječenje testnom dozom od 20 mg. Ako nema nuspojava, istog dana dajte još 30 mg lijeka i nastavite terapiju.

Podnošenje Naltreksona (potkožnog implantata) smatra se učinkovitijim od pilula. Postotak recidiva nakon implantata Naltrexona je minimalan, dok se nakon pilula oko 30% pacijenata vraća na uporabu droga i alkohola. U određenoj mjeri, to je zbog činjenice da se pilula mora uzimati svaki dan, a podnošenje Naltrexona eliminira neugodnosti povezane s tim: implantat je nevidljiv za druge, ne može se zaboraviti uzeti ili izgubiti.

Obvezni uvjeti za uzimanje lijeka u tabletama i u obliku potkožnog implantata: suzdržavanje od uporabe opojnih droga, alkohola 7-10 dana prije početka liječenja, ispitivanje krvi i urina lijekova nakon tog razdoblja i prenosivost. Test lijeka provodi se uz pomoć lijeka nalokson.

Prvi put kada se Naltrexone stavi na osmog dana nakon apstinencije od uzimanja lijekova i / ili tableta Naltrexona.

Implantat se ušije u implantat 50-60 dana drugi put, također nakon primanja negativnog testa na sadržaj lijekova.

Standardni terapijski tečaj osmišljen je za šest mjeseci, ali najbolje recenzije o Naltrexonu koriste se tijekom cijele godine.

U slučajevima kada je učinak Naltrexone implantata završen, prije sljedeće injekcije lijeka supkutano za prevenciju relapsa, mogu se uzeti tablete.

Nuspojave

Tablete, implantat Naltrexone može uzrokovati povraćanje, proljev, gubitak apetita, konstipaciju, bol u trbuhu, bolest jetre, tahikardiju, flebitis, povišeni tlak, slabost, tjeskobu, glavobolju, pogoršanje spavanja, vrtoglavicu, kašalj, probleme s disanjem, nazalnu kongestiju, svrbež, crvenilo kože, pogoršanje potencije i libida, odgođena ejakulacija, tremor, bol u zglobovima, zimica, povećanje limfnih čvorova, pogoršanje hemoroida.

Ako pacijent za vrijeme tretmana postane žut, bježi od mokraće, pojavljuje se bol u trbuhu, trebate kontaktirati svog liječnika, proći dodatni pregled i odlučiti želite li nastaviti s Naltrexonom.

Kod osobe koja uzima Naltrexone, uzimanje velikih doza heroina i drugih opioidnih analgetika može dovesti do smrti.

Naltrexone: kako djeluje u ovisnosti o drogama, uputama, analozima i pregledima

Važne informacije: oni koji su do kraja pročitali sve preporučene materijale ovdje navedene: „Kako izliječiti ovisnost o drogama bez liječnika i RC-a? Uputa korak po korak“ - prestati uzimati lijekove.

Pokušajte i vi! Djeluje, bez obzira na razdoblje uporabe i vrstu lijekova.

Ako mislite da je naš resurs koristan, možete pomoći u njegovom razvoju.

Naltrexone je definitivno dobar lijek. Ali ne jeftino. U ovom pregledu promatramo što je to i ako ima smisla koristiti Naltrexone u liječenju ovisnosti o drogama.

Sadržaj članka:

Kako djeluje naltrekson u slučaju ovisnosti?

Djeluje kao blokator receptora za mozak (opioid), koji su odgovorni za proizvodnju hormona užitka, u interakciji s određenim tvarima: alkoholom, drogama ili čak nekim djelovanjem: spol, na primjer.

To jest, ako u tijelu nema tvari koja utječe na ove receptore, lijek jednostavno ne djeluje. Osim toga, skrećemo vašu pozornost na činjenicu da upute za lijek daju vrlo različite preporuke, naime, propisivanje lijeka tek nakon što se lijekovi i njihovi proizvodi raspadaju u potpunosti uklonili iz tijela (to jest, ne ranije od 7-10 dana). nakon otkazivanja)

Što Naltrexone može dati u ovom slučaju? Apsolutno ništa, ako se lijek ne koristi. A ako se koristi, odmah će blokirati zonu užitka, a ovisnik će doživjeti gorko razočaranje: neće biti euforije.

To jest, u obliku u kojem se preporuča službenim uputama, lijek djeluje samo kao lijek, koji je namijenjen SILI za sprječavanje trovanja drogom.

Razumijete da takav pristup ne djeluje u 90 posto slučajeva. Narkoman jednostavno pati i veseli se kraju lijeka. Što narkomani ne izmišljaju, ako su ušiveni od dugotrajnog “torpeda”!

Zagrijavaju ga vrućim predmetima i masažu danima, kako bi brzo “slomili” ljusku, koja se ne liječi brzo, pa čak i izrezati kuhinjskim noževima.

To jest, nema smisla prisiljavati ovisnika da ne koristi nikakvu silu. Ali, ako se ovisnik sam složi s liječenjem, onda ima smisla koristiti Naltrexone.

Po našem mišljenju, najpogodnija odluka u ovom slučaju je korištenje lijeka, na temelju istraživanja i iskustava profesora Sinclaira, o čemu možete pročitati na našoj web stranici klikom na link u zaglavlju izbornika.

Ali, uglavnom, ako vaš rođak ne želi koristiti, onda je sasvim moguće bez tih troškova pokušati ga izliječiti onako kako smo mi predložili, o čemu možete pročitati ovdje: “Kako izliječiti narkomana bez RC-a i liječnika? Vodič korak po korak

A sada, da vidimo što pišu o Naltrexonu u uputama.

Upute za Naltrexone

Latinski naziv

Aktivni sastojak

Obrazac za izdavanje

struktura

naltrekson hidroklorid 50 mg

Međunarodna klasifikacija bolesti (ICD-10)

Farmakološka skupina

Konkurentni antagonisti opioidnog receptora

Farmakološko djelovanje

Konkurentni antagonist opioidnog receptora. Uklanja središnje i periferne učinke opioida, uključujući endogene endorfine. Djeluje intenzivnije i dulje od naloksona.

farmakokinetika

Nakon oralnog naltreksona gotovo se potpuno apsorbira iz gastrointestinalnog trakta. Cmax naltreksona i njegovog aktivnog metabolita 6-β-naltreksola u plazmi postiže se nakon 1 sata, a pri dugotrajnoj uporabi naltrekson se ne akumulira u tijelu, dok koncentracija 6-β-naltreksola u plazmi doseže 40%. To se objašnjava činjenicom da je metabolit T1 / 2 veći od onoga naltreksona, 95% doza naltreksona biotransformira se u jetri u farmakološki aktivne metabolite, od kojih je glavni 6-P-naltreksol i opioidni antagonist. Drugi metabolit je 2-hidroksi-3-metoksi-6-P-naltreksol. Naltrekson i njegovi metaboliti podliježu intrahepatičnoj recirkulaciji, dok se Naltrekson i njegovi metaboliti izlučuju uglavnom putem bubrega. Količina slobodnog naltreksona koja se izlučuje u urinu je manja od 1%, a količina slobodnog i vezanog 6-P-naltreksola je približno 38%. Prosječan T1 / 2 naltrekson - 4 h, 6-β-naltreksol - 13 h.

Sa strane središnjeg živčanog sustava: uzbuđenja, prostracije, razdražljivosti, vrtoglavice; rijetko - depresija, paranoja, umor, zbunjenost, dezorijentiranost u vremenu i prostoru, halucinacije, noćni snovi, pospanost, smanjena oštrina vida, bol i osjećaj pečenja u očima, fotofobija, bol i osjećaj kongestije u ušima, tinitus. probavni sustav ruku: gubitak apetita, proljev, konstipacija; rijetko - suha usta, nadutost, pogoršanje simptoma hemoroida, erozivne i ulcerozne lezije gastrointestinalnog trakta, povećana aktivnost jetrenih transaminaza, iz mokraćnog sustava: rijetko - povećano ili umanjeno mokrenje Iz reproduktivnog sustava: odgođena ejakulacija, smanjenje seksualne moći; rijetko, povećan ili smanjen libido Dermatološke reakcije: osip; rijetko - povećano izlučivanje lojnih žlijezda, atletsko stopalo, promjene kože u skladu s 1. stupnjem ozeblina, na dišnom sustavu: rijetko - vaskularna hiperemija nosne šupljine, nazalno krvarenje, rinoreja, kihanje, suho grlo, pojačano izlučivanje sluzi, sinusitis, otežano disanje, traheofonija, kašalj, otežano disanje, iz kardiovaskularnog sustava: rijetko - flebitis, edem, povišeni krvni tlak, nespecifične promjene u kardiogramu, tahikardija, osjećaj topline u udovima, osjećaj iznenadnog naleta krvi u lice. zimica je moguća; rijetko - povećanje ili gubitak apetita, povećanje tjelesne težine, abnormalno zijevanje, vrućica, bol u području prepona, otečeni limfni čvorovi, limfocitoza; opisao je jedan slučaj idiopatske trombocitopenijske purpure kod pacijenta za kojeg se činilo da je senzibiliziran na naltrekson tijekom prethodnog liječenja.

Posebne upute

Naltrekson se može koristiti samo u slučajevima kada pacijent ne uzima opioidne analgetike najmanje 7-10 dana, a Naltrekson može biti učinkovit u liječenju kroničnog alkoholizma, s oprezom u bolesnika s oštećenom funkcijom jetre i / ili bubrežnom funkcijom. Tijekom liječenja preporučuje se redovito praćenje funkcije jetre: Naltrekson treba poništiti najmanje 48 sati prije kirurškog zahvata, što će zahtijevati upotrebu opioidnih analgetika, pri čemu treba imati na umu da je vjerojatnost potpunog oporavka od opioidne ovisnosti varijabilna kada se koristi naltrekson.

Kod zatajenja bubrega

Koristi se s oprezom u bolesnika s oštećenom bubrežnom funkcijom.

U kršenju jetre

Kontraindicirano kod akutnog hepatitisa, zatajenja jetre.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Sigurnost naltreksona tijekom trudnoće i laktacije nije utvrđena.

Interakcija lijekova

Uz istovremenu primjenu s naltreksonom, smanjuje se učinkovitost agonista opioidnih receptora (antitusika, analgetika).

Način uporabe

Uzmi unutra. Jedna doza je 25-50 mg. Shema i trajanje liječenja postavljaju se pojedinačno.

Analogi Naltrexona: što je jeftinije?

  • Antakson - skuplji
  • Vivitrol - skuplji
  • Prodetokson - jeftiniji
  • Nalokson - jeftiniji
  • Selinkro (Nalmefen) - jeftiniji

Naltrexone recenzije od ovisnika o drogama

Forum Nonarco

Pitanje za pokretanje: Recite mi više o Naltrexonu i ima li smisla u “šivanju?”

odgovori

Nonarko: Evangelina, nisam pao, već sam pio antaxon u tabletama. Trebalo mi je da nadvladam iskušenja, kojih ima mnogo. Ali za početak, došao sam do stalne misli s glavom koju želim prestati koristiti. Antaksona sam smatrala isključivo osiguranjem, tako da bi bilo lakše ne doprijeti do pisaćeg stroja koje je stavljeno ispred mene. Znate li da naltrekson ne eliminira predoziranje koje je mnogo lakše dobiti s njim?

Sat: Ovdje ću podržati Max. Sin je također uzimao blokatore da nešto osjeti. Ako nema želje, onda tablete neće pomoći, a predoziranje može biti vrlo dobro.

Helen: Moj je sin sjeo na soli, omotao, neko vrijeme izdržao i ponovno se vratio u uporabu.

Zhorik: Liječnici su mi dali prijatelja da piju tog tjelohranitelja (provjerili narik ili nisu), dva puta su ga zvali hitnom pomoći, izgubili svijest kod kuće i pali.

Greg: Čekaj dugo, pronađi kirurga - oni će izrezati sve što tražiš - to jest, platiti. Općenito, podnošenje radova optimalno traje 3 mjeseca, ostalo je psihoopterećenje. Samo na... da li si držao godinu dana ako već odbrojavaš? - samo živčani sustav e% za sebe.

Stvarno ludi: ako u tijelu postoje opijati - i naltrekson je na njima - neću poželjeti neprijatelju. Pokušao sam... prirodno prvu pomisao, kada počne unos naltreksona - nego probiti se. Udarao sam gerdosom, osjetio sam nešto samo na 5. gramu negdje... ali postojao je takav čip, nakon 15 minuta osjetio sam da magnus dolazi,% pun, otišao sam na povraćanje. i dio naltreksona povraćao.
ali o podnošenju za godinu je također prvi put da čujem. najvjerojatnije stvarno nayo% ka za psihu.
prijatelj je udario svoj 4-mjesečni torpedo, pa bi dva mjeseca sam sebi zaradio nekoliko grama bez MAZ-a. govorio kao "ja ću ga koristiti ovako". Pa, do kraja drugog mjeseca počeo sam ga uhvatiti.

Zaključak: Ima li smisla liječiti ovisnost o narkotiku Naltrexonom?

Kao što možete vidjeti iz recenzija - Naltrexone-taki radi. Ali, radi isključivo kao blokator, to jest, ima smisla koristiti ga ili za sigurnost ili za smanjenje refleksa, prema Sinclairovoj metodi.

Dakle, zaključci su sljedeći: Naltrexone - djeluje, ali treba ga koristiti ispravno.

11 komentara

Prije par mjeseci su špricali naltrekson 6 mjeseci, a danas sam primijetio da se cijepa, uski učenik, ometan govor itd. Naravno, kune se da ništa nije koristio, čak je spreman proći test, ima li smisla testirati ga? Hoće li se ušiti lijek u urinu s naltreksonom?

Naravno, lijek će se pokazati! Naltrekson ga ne otapa. Naltrekson djeluje na sljedeći način: jednostavno zatvara receptore, kojima su povezani opijati (opijatni receptori). To jest, samo ne dobiva zujati, ne dopušta da se osjećaju buzz. A učenik, govor - bit će spriječen. Jednostavno, neće osjećati ništa, samo zujati.
Zatim, Naltrexone, nakon šest mjeseci, može malo izgubiti svojstva. A tvoj dečko ga sada pokušava "probušiti", avaj (((
Ovdje pročitajte još jednu stvar: //nonarko.info/est-li-lekarstvo-ot-narkomanii-ili-esli-by/
Budite vrlo pažljivi. Sada može probušiti velike doze da prodre u lijek.
Zatim, iskreno razgovarajte s njim, nakon testa i pitajte je li došlo do glasine. Ako da, onda ste naletjeli na prevaru i šivali vam Naltrexone (ovo se često događa sada)

Dobar dan, hvala na odgovoru.
Pročitao sam sve tvoje članke.
Činjenica je da je on sam došao i zatražio pomoć od obitelji, rekao je: postoje kapsule koje se zašive ispod kože i blokiraju uporabu droge.
Čak je i sam pronašao doktora, putovali smo i plaćali sve, šivao je ovu kapsulu, a gotovo dva mjeseca gotovo trijezan život, cijelo je vrijeme pušio marihuanu i pio Lyric, a mi smo sigurno protiv njega. Kolika je vjerojatnost da ova prijava ne funkcionira? Može li raditi s psiholozima? On je i sam htio šivati ​​lijek i rekao da je spreman zašiti ga nakon 6 mjeseci.

Je li pročitao ove članke? Mora ih pročitati. Ono što čitate je dobro. A sada mu morate čitati sve. To će mu omogućiti da se pogleda i nauči uhvatiti svoje pokušaje zavaravanja.
Ono što je želio je divno. No, droga - ozbiljna stvar i vuče za dosta dugo vremena. Stoga su i oni koji su željeli da se prema njima ponašaju ponovno narušeni i ponovno počinju lagati, kao da nema želje za liječenjem.
O marihuani - treba zabraniti. Hoće li pušiti - prije ili kasnije se vraćaju tvrde droge. Zašto? Budući da marihuana, kao i svaki drugi lijek, ometa metabolizam hormona, to jest, ne proizvodi serotonin na prirodan način. A ako ta razmjena ne bude obnovljena, bit će u vječnom depreu. I jednom depra, to znači da će biti poželjnije ubrizgati.
Zatim, o Lyrics - otkazati. Ne treba joj stotinu godina. Što je nešto potrebno? Kupite mu vitamine i dovoljno. Vitamini, Kars za jetru.
Ovdje o Lyrics i drugima poput nje: https: //nonarko.info/chto-lechat-psihiatricheskie-preparaty-i-dlya-chego-ih-naznachayut-narkomanam/
U svakom slučaju, sada, čim primijetite da je ubrizgao, nemojte ga pustiti na kočnice. Obavite test i ne pokušavajte iz njega iznuđivati ​​istinu bez činjenica.
Zatim, o psiholozima: ako imate takav višak novca, onda ga pustite. Ako ne, onda nemojte. Mnogo bolje ako ode u grupe od 12 koraka, besplatno.

Što se tiče vjerojatnosti da podnošenje ne radi, morate ga pitati. Ako nije prelazio dozu, probodio se i osjetio da buzz ne radi. Ako uzme predoziranje i tek tada djeluje, lijek djeluje.

Mislim da će ih on sam moći pročitati, bit će zainteresiran.
Ja sam protiv tekstova i protiv marihuane, ali ne znam kako to zabraniti, ali stalno inzistira na tome da će, ako ne puši, definitivno upasti u teške droge.
Pije vitamine, čak se počeo baviti sportom (voli).
O stihovima, kaže on, tako: Pomaže mi da se nosim s depresijama, za sve moje argumente da je štetan i nije potreban, on odgovara: Vi niste liječnik i ne možete znati bolje.Pročitajte forume, svi pišu da Lyrica pomaže! Našao sam članak na stranici o depresiji i čitao mu, slaže se, čak je i rekao da je zanimljivo napisano.

Psiholog je veliko pitanje, a nudimo ga, čini se, slaže se, ali samo zato što mi to želimo.

Test nije potreban, priznao je sam.
Rekao je da smo ga posumnjali i vječno podsjećali na drogu, pa nije mogao izdržati i otišao je ustati.

Irina, onako kako ti je odgovorio, zašto je izgubio živce samo je klasik žanra. Tako kažu SVI u svijetu ovisnika o drogama. Svakako mu proslijedite. On nije kriv za to, on djeluje u obrambenim mehanizmima psihe. On želi biti uboden i on počinje nesvjesno tražiti razlog, tako da postoji razlog.
No, o tome je detaljno napisano u člancima o refleksima, ovdje ipak: //nonarko.info/pochemu-tak-slozhno-brosit-amfetamin/
Što je s forumima... Gdje su liječnici tamo?) Postoje ovisnici o drogama koji savjetuju. Recite mu da sam točno čitao liječnike, psihijatre i specijaliste za liječenje droge. Ne preporučuju kategorički psihijatrijske lijekove. Na primjer, dopustite mu da poštuje dr. Southa ako mi ne vjerujete. Bit će potrebno, naći ću mu gomilu mišljenja pravih liječnika.
Činjenica da mi u psihijatrijskim klinikama damo psihijatrijske droge ovisnicima o drogama uopće ne znači da je to istina, samo za sada, svi smo na staroj razini. I mnogi liječnici su odavno protiv njih.
Što se tiče marihuane, njegova je iluzija da će propasti bez nje. Uz marihuanu je mnogo brže razbiti. Ona daje malo glasine, ali to nije dovoljno. To jest, može se usporediti s čime? Na primjer, prestanete pušiti, ali idite i osjetite dim u sobi za pušenje. A što mislite, tko će se brzo slomiti, tko se zadirkuje ili tko izbjegava poticaj?
Mora proći 90 dana. Za to vrijeme refleks se smanjuje. Do ovog trenutka nemoguće je piti sam ili marihuanu, ili bilo koji psihijatrijski lijek.
Što je sa sportom: i srce će preživjeti? Općenito, ne preporuča se par mjeseci nakon što je prestao igrati sportove.
Što se tiče psihologa: to znači da nije potrebno. Nema smisla. Ne želim nikoga zamazati od psihologa, ali ne smatram potrebnim.
Neka pročita, odavde i sve, svih 50 članaka. //nonarko.info/kratkoe-opisanie-suti-podhoda-k-lecheniyu/
Zatim, o marihuani. Vjerojatno ga je pušio kako bi "rastjerao" djelovanje heroina. Naime, ovisnici drogiraju kad djeluje slabi lijek. Puše i heroin ponovno počinje raditi. A sada, koristeći marihuanu, on podsvjesno čeka na taj osjećaj, ne prima ga i time zadirkuje.

Slažem se s vama u potpunosti, samo se situacija čini nekako beznadnom, ne razumijem kako da komuniciram s njim, on laže, shvaćam zbog toga, počinjem gubiti temperament i vikati.

Ne, ti) Tvoja situacija nije beznadna. Tvoj dečko još uvijek dobro zna, traži pomoć. Štoviše, vi i njegova majka - u isto vrijeme. To znači da ćete zasigurno prije ili kasnije osvojiti ovisnost.

Upravo ste pročitali cijeli izbor članaka? Slijedite vezu koju sam dao momku. Ona i za rođake. Tu su svi odgovori na vaša pitanja i čak opisani doslovno kako reagirati na manipulacije. Ne smijete se ljutiti. Bolestan je.

Predlažem da svatko postavi ovdje koordinate Baryga. Puno ime, adresa i fotografija gdje je to moguće. i vjerujte da će biti mnogo manje. Ova informacija je korisna za policajce i sportove! Nema razlike tko će ih rastrgati.

Naltrexone stvarno pomaže, ali morate ga primijeniti ispravno i budite sigurni da slijedite dozu!

Veliki zahtjev!

Ako je odgovor na komentar stigao do vašeg posta, idite na odgovor na web-lokaciju i ne odgovarajte izravno iz pisma. Ako odgovorite od tamo, onda ne mogu ni odobriti komentar niti odgovoriti na njega i moram ga ručno prenijeti na web-lokaciju pod vašim imenom. To je vrlo nezgodno i vrijeme jede. Hvala na razumijevanju :-)

naltreksonom

U liječenju alkoholizma je od velike važnosti za promjenu stava pacijenta na aktivnu tvar. Liječnik, uključujući medicinsku metodu, ispravlja patološku vezu koja utječe na mehanizam ovisnosti. Naltrekson je tvar koja je stvorena da blokira receptore odgovorne za euforiju etanola. Aktualni linkovi:

  1. Ono što oduzima užitak alkohola i omogućuje vam umjereno piti je čitanje, uspoređujući naltrekson i nalmefen u odnosu na alkohol i opioide;
  2. Kao lijek, Prodexon može pomoći u ublažavanju žudnje za alkoholnim pićima - naučiti o domaćim, tj jeftin lijek;
  3. Što su učinkoviti suvremeni lijekovi za alkoholičare? Pogledajte pregled - ovdje, sve najvažnije i najdjelotvornije lijekove za alkoholizam.

Pripravci naltreksona dostupni su pod različitim nazivima: Prodexon, Vivitrol, Antakson, itd. Ali to je način na koji je aktivna tvar ista - to su potpuni analozi.

Sredstva djelotvorna kada se uzimaju oralno, u probavnom traktu se apsorbiraju za 96%. U jetri se gotovo u potpunosti (95%) pretvara u farmakološki aktivne metabolite.

uključujući pretvorena u 6 beta naltrekson. Tl / 2 naltrekson - 3,9 h, 6-beta-naltrekson - 12,9 h; Prosječni T1 / 2 ovisi o dozi i povećava se s duljom primjenom. Naltrekson i njegovi metaboliti izlučuju se uglavnom putem bubrega i izmetom (prolazi enterohepatična cirkulacija).

Ukupno Cl je 1,5 L / min. Počinje djelovati nakon 1-2 sata, a uz istodobnu dugotrajnu primjenu sprječava razvoj fizičke ovisnosti o morfiju, heroinu i drugim opijatima. U dozi od 50 mg, on blokira farmakološke učinke 25 mg intravenskog heroina na 24 sata, dvostruku dozu (100 mg) tijekom 48 sati i 150 mg tijekom 3 dana.

Dugotrajno imenovanje ne uzrokuje toleranciju i ovisnost. Kombinacija s velikim dozama opioida dovodi do povećanog oslobađanja histamina s karakterističnom kliničkom slikom (crvenilo lica, svrbež, osip). U bolesnika s opijatnom ovisnošću uzrokuje povlačenje.

U alkoholizmu se veže na opioidne receptore i blokira učinke endorfina. Smanjuje konzumiranje alkohola i sprječava recidiva unutar 6 mjeseci nakon 12-tjednog liječenja (uspjeh liječenja ovisi o pristanku pacijenta i njegovoj interakciji s liječnikom).

Recenzije alkoholičara

Kronični alkoholičari također doživljavaju učinke naltreksonskih lijekova. Istina, blokiranje proizvodnje endorfina iz egzogenog alkohola tijekom liječenja ovim lijekom nije potpuno. Osim toga, naltrekson u kombinaciji s etilnim alkoholom u tijelu stvara dodatne učinke.

Stoga je u nekim slučajevima teško prenijeti dugotrajno blokiranje receptora u pozadini trenutne intoksikacije. Kao rezultat ove terapije, ovisni pacijenti je ne procjenjuju nedvosmisleno.

Doista, s jedne strane, uočavaju promjenu učinka alkohola na njih, pa čak i slabljenje ovisnosti o njemu. S druge strane, nuspojave i promjena u osjetima ne daju osjećaj dovršenosti.

Latinski naziv: Naltrexone hydrochloride

Farmakološke skupine: Sredstva za detoksikaciju, uključujući antidote. Opioidi, njihovi analozi i antagonisti

Nosološka klasifikacija (ICD-10): F10.2 Sindrom ovisnosti o alkoholu. F11 Mentalni poremećaji i poremećaji u ponašanju zbog uporabe opioida.

Aktivni sastojak (INN) Naltrekson (Naltrexone)

Primjena: ovisnost o alkoholu (uz pristanak pacijenta iu kombinaciji s psihoterapijskim i socijalnim metodama), sprječavanje farmakoloških učinaka egzogenih opioida za održavanje stanja koje je čisto od opioida u bolesnika. Pacijenti su osobe s ovisnošću o opijatima nakon prethodno provedene detoksikacije (kao dio programa psihološke i profesionalne rehabilitacije).

Kontraindikacije: Preosjetljivost (uključujući na nalokson), ovisnost o opioidima, pozitivan test na prisutnost opioida u urinu, povlačenje sindroma, akutni hepatitis, zatajenje jetre, trudnoća, dojenje (isključeno je vrijeme trajanja liječenja), djeca i adolescenti (prije 18 godina).

Nuspojave: Smanjen apetit, mučnina, povraćanje, proljev ili konstipacija, bol u trbuhu, nenormalna funkcija jetre, glavobolja, slabost, poremećaj spavanja, tjeskoba, vrtoglavica, depresija, paranoja, halucinacije, crvenilo lica, bronhoobstrukcija, slabljenje potencije, zimice, nazalna kongestija, rinoreja, kašalj, otežano disanje, krvarenje iz nosa, flebitis, edem, povišeni krvni tlak, tahikardija, bol u zglobovima i mišićima, hemoroidi, tremor, akne, alopecija, pruritus, generalizirana eritema.

Interakcija: Povećava (uzajamno) rizik od oštećenja jetre u kombinaciji s hepatotoksičnim lijekovima. U kombinaciji s tioridazinom može doći do pospanosti ili povećane pospanosti.

Doziranje i primjena: Liječenje alkoholizma: usta 50 mg 1 put dnevno tijekom 12 tjedana.

Terapija ovisnosti o drogama započinje tek nakon 7-10-dnevne apstinencije od uporabe opioida, što je potvrđeno provokativnim testom i analizom urina. Početnu dozu od 25 mg, tijekom 1 h, treba pratiti stanje pacijenta, u odsutnosti sindroma ustezanja, 50 mg treba davati 1 puta dnevno.

Alternativni režimi liječenja:

  1. 50 mg svaki radni dan i 100 mg u subotu;
  2. 100 mg svaki drugi dan;
  3. 150 mg nakon 2 dana;
  4. 100 mg u ponedjeljak, 100 mg u srijedu i 150 mg u petak.

Treba imati na umu da uporaba ovih režima liječenja povećava rizik od hepatotoksičnosti.

Prije uporabe potrebno je isključiti subkliničku zatajenje jetre. Tijekom liječenja potrebno je periodično pratiti razinu transaminaza. Ne može se kombinirati s lijekovima s hepatotoksičnim svojstvima. Kako bi se spriječio razvoj akutnih simptoma ustezanja, bolesnici trebaju prestati uzimati opioide i pripravke koji ih sadrže najmanje 7-10 dana.

Definiranje opioida u mokraći i provokativni test s naloksonom. Ako se ti zahtjevi ne poštuju, sindrom ustezanja može se pojaviti 5 minuta nakon primjene i trajati 48 sati.

Protiv naltreksona, u slučaju hitne analgezije, treba oprezno propisati samo opijate u visokim dozama (da bi se prevladao antagonizam). Kao što je depresija disanja u isto vrijeme će biti dublje i duže.

Bolesnike treba upozoriti da:

- prilikom traženja medicinske skrbi dužni su obavijestiti zdravstvene radnike o liječenju naltreksonom;

- U slučaju bolova u trbuhu, tamne mokraće, žutice bjeloočnice, prestanite uzimati i obratite se liječniku;

- pri samostalnoj uporabi heroina i drugih lijekova u malim dozama neće biti učinka od njihove uporabe, a daljnje povećanje doze opojnih droga dovest će do smrti (apneja).

Pojavom naltreksonskih lijekova liječnici su razvili učinkovite lijekove za borbu protiv ovisnosti o opijumu. Ova serija također uključuje lijekove na bazi naloksona i nalmefena. Ovaj posljednji lijek smatra se osobito perspektivnim za alkoholizam.

Ova skupina lijekova napravila je pravu revoluciju u liječenju. Dakle, do njezina pojavljivanja, liječnici nisu imali alate za učinkovito ublažavanje simptoma odvikavanja od heroina, opijuma i drugih jakih lijekova.

Osim toga, lijekovi pomažu u postizanju glavnih uvjeta za povratak ovisnika o drogama u trezveni život. Oni vam omogućuju uspješno bavljenje ovisnošću i olakšavanje žudnje za drogom. Blokiranje receptora, a time i zadovoljstvo, toliko je dovršeno da podiže kvalitetu liječenja na novu razinu.

Aktivnost naltreksona uočena je ne samo u slučaju liječenja ovisnosti o opijumu, nego i ovisnosti o alkoholu. Praktično, bez ozbiljnih kontraindikacija, naznačeni pripravci, osobito u produženom obliku, omogućuju značajno povećanje vremena remisije.

U ovom grafu razmatra se mehanizam djelovanja ove tvari u mozgu. Provedena je analiza razlika u upotrebi tableta i injekcija u terapiji naltreksonom u ovisnosti o alkoholu.

Statistički podaci o učinkovitosti. Potpune upute o medicinskoj uporabi lijekova na temelju aktivnog sastojka naltreksona (na primjer, lijek "Vivitrol") mogu se naći u ovom pdf-u.

Da bi se osjećali bolje, napili bi se i zapravo aktivirali endorfini, odnosno njihovu proizvodnju.

Endorfini se "drže" za strogo definirane opioidne Mu receptore ", komentirao je voditelj istraživanja.

Razlog da alkohol, kao, nije droga, jer se proizvodi u tijelu, glup je i smiješan. Proizvode se tijelo i endorfini.

Možete ga dijeliti putem društvenih mreža:

Popularno na:

Medicinski lijek Acamprosat koji obećava...

Mizdo pada od alkoholizma...

Upotreba lijeka Selincro, upute...

Nalfemen i Naltrexone Pr...

Članak: Naltrekson, kakav učinak ima alkoholizam Ažurirano: 12. siječnja 2011. admin Komentari: komentari 26

komentari 26

Krashakov Eugene
22 kol. 2018 @ 21:52:43

Sljedećeg dana nakon uzimanja heroina popio je dvije tablete naltreksona. Mislio sam da ću umrijeti... Povraćanje, proljev, grčevi, bilo je jako loše sljedeća tri dana. Bilo koja doza heroina nije donijela nikakav učinak. Ali ono što sam doživio bilo je strašno. Skoro sam umro!

đumbir
Mar 04, 2018 @ 19:27:53

Koristim Sinclair Naltrexone. To znači uzimati 50 mg na sat prije pijenja, samo u one dane kad pijem. Naltrekson blokira alkoholne endorfine, ali to ne znači da piće postaje odvratno. Prva čaša ide dobro, ali ne želim ići dalje. Tri mjeseca na ovu metodu, moja potrošnja je smanjena za 2/3 i to je bez ikakve snage volje.

Samo na ovu metodu, mozak uči povezivati ​​alkohol s euforijom i prestaje ga zahtijevati. To jest, nedostatak vuče i pokretača. Nikada nisam imao nikakvih psiholoških razloga (problema) za piti, želja za zlostavljanjem za mene uvijek je bila iracionalna, dolazila odnekud u dubinu moje nesvjesne. Stoga, čim je nestala žudnja, zlostavljanje je nestalo.

Taras
19. velj 2017 @ 19:28:52

Mogu li lijekovi kod kodiranja vivitrola, naltreksona utjecati na spol nerođenog djeteta? Nakon injekcije Vivitrola uzimam tablete, na sreću nisam primijetio učinak na potenciju. Međutim, žena doista želi kćer, a ja imam sina - postoji li medicinski utjecaj ili ne?

Ana
4. tra 2017 @ 15:40:27

Nema očiglednog učinka ovog lijeka na proces začeća. Utjecaj na zdravlje i razvoj bit će (i na bolje). Prvo, trebate liječiti ovisnost o alkoholu, kada planirate obitelj, bolje je da stanete dok je liječenje u tijeku. Tako možete smanjiti mutagene učinke alkohola.

Aleksandar
30. pro 2016. @ 18:00:35

I netko može reći koliko dugo vivitrol radi? I što će se dogoditi ako popijete tjedan dana nakon injekcije ili dva mjeseca kasnije?

Pavle
13 veljača 2017 @ 11:16:58

Nažalost, upute za pripravke koje sadrže aktivnu tvar naltrekson ne odgovaraju na ovo pitanje. Stoga možete odgovoriti ili na mišljenje liječnika, ili na vlastito iskustvo. Iz vlastitog iskustva reći ću da ako pijete prva 2 mjeseca, osjećaji neshvatljive votke ne djeluju kao prije. Kao piti beskorisni lijek, ne alkohol. Tada je istina da je taj učinak manje izražen, ali još uvijek nije isti kao prije. Šest mjeseci kasnije nije mogao odoljeti ponovnom pijenju, jer se pokvario. Nema ništa više za reći o ovom lijeku.

Vitali
30. srp 2016. @ 00:33:33

Ovisnost o drogama i alkoholu je doživotna bolest i ova se bolest samo u početku liječi tabletama. Sve ostalo vrijeme trebate liječiti uz pomoć psihologa i skupina ovisnih o opojnim drogama koje će vas na neki način podsjetiti na vaše posljedice. Kada zaboravimo sve loše stvari prije upotrebe, samo se sjećamo svijetlih trenutaka euforije.

jurski
11. stu 2016. @ 14:23:55

Slažem se, ali odakle će se želja barem nešto poduzeti i susresti barem nekoga tko nema budalu? Prvo trebate biti u stanju pogledati život trezveno! Potrebna je rasprava o naltreksonu kao lijeku koji može prekinuti začarani krug ovisnosti o opijumu. Zahvaljujemo tvorcima ove stranice, baš kao i onima koji ovdje ostavljaju svoje recenzije.

Oleg
21 sij 2017 @ 20:08:05

Koji je tretman cijeli život? Pročitajte knjigu "Jednostavan način da prestanete piti" i jednostavno ne želite piti. Znam - čitam. Ja ne splasnuti godinu dana, čak ni na vjenčanju nije bilo želje za pićem.

Miroslav
05. svibnja 2016. @ 22:27:31

Naltrekson je dugotrajni blokator alkohola koji relativno dobro blokira opijumske receptore u mozgu, iako nije u potpunosti kompatibilan s alkoholom, toksičnost ove kombinacije je još uvijek visoka. Suvremeniji izoform naltreksona, nalmefena, već je dostupan, na temelju kojeg je nastao europski lijek Celinkro. Sada se službeno prodaje na teritoriju Ruske Federacije,

radost
05. rujna 2016. @ 10:36:38

On je osobno bio zainteresiran za liječnike u narkologiji, na temu kakve povratne informacije od ljudi kojima je propisan naltrekson i analoge, kako pomaže smanjiti žudnju za alkoholom u naravi, nego platiti za to. Malo tko bi mogao reći bilo što razumno od liječnika prema pregledima, iako je jedan liječnik priznao da još uvijek nema lijekova koji ublažavaju želju, tj. atrakcija. Ta sredstva (antakson, vivitrol, revia, itd.) Uklanjaju užitak upotrebe, ništa više. I sada razmislite o tome: osoba, na primjer, želi puno seksa, ali nema zadovoljstva od njega, koje će biti posljedice? Da će manje hodati po ženama, naprotiv, najvjerojatnije će tražiti način da povrati izgubljeno!

nevin
19 ruj 2016 @ 10:10:56

Recite mi, što je bolji antaxol ili vivitron od alkoholizma. Točno, razumijem da ako je razlika u trenutnoj stvari. Ne, onda možete uzeti najjeftiniji lijek iz ljekarne s istom učinkovitošću? Ako postoji razlika, onda gdje mogu pročitati prave kritike koje su pomogle u liječenju ovim lijekovima.

Dina
24. svibnja 2015. @ 18:10:59

Tati mi je pomogao naltrexone, godinu dana nije jako pio. Iako je ranije pio svaki mjesec. I nije mi važno što sam ga liječila kod kuće, a ne u klinici, glavno je da se moj otac dobro osjeća, njegovo zdravlje je vraćeno.

Zinaida
16. kol 2015. @ 18:24:24

Kako naltrekson pomaže u ovisnosti o alkoholu? Piti manje ili više s ovim lijekom za piće... Nemam beskoristan interes - moram spasiti muža od votke. Narkolog je ponudio sisati, ali znate, u alkoholičarskoj obitelji od 16 tisuća, nije lako naći. Što ako umjesto skupih tableta daju, da li će isti učinak biti postignut, liječnik kaže da ne. Reci mi puno, molim te.

Junkers
05. svibnja 2015. @ 09:05:08

Vrijedan članak o dobrom lijeku, koji je nedvojbeno potreban u liječenju ovisnosti o alkoholu. Sada je jasnije što je naltrekson za alkoholizam, kako ga uzimati, te koja je razlika između injekcija i pilula ovog lijeka (u videu su prednosti Vivitrola dobro objašnjene).

Nije slijepa
7. svibnja 2015. @ 17:52:17

Naltrekson ima prednost u odnosu na pilule za injekcije. Vjerojatno je to manje toksično za jetru u injekcijama, nego ako se stalno proguta. Uostalom, postoji i takav faktor kao trošak. Dakle, cijena naltreksona u tabletama je oko dvadeset puta jeftinija nego što će biti uzeta od rođaka alkoholičara u bilo kojem lijeku za Vivitrol. U javnim bolnicama se ne tretiraju besplatno, dobivaju se jeftini teturam. Komercijalna medicina, svaki novčanik će uništiti, najmanje 15 tisuća morat će vrijediti vivitrolskog tretmana sažaljenja. Ne, ovaj lijek nije za obične ljude.

altruista
27. ožu 2015. @ 15:38:36

Tijekom tog značajnog vremena liječnici su koristili naltrekson za liječenje alkoholizma i na njemu se stvorilo dosta lijekova. Treba navesti poznate analoge. To će biti korisna informacija, jer je netko liječnik propisao jedan, a netko drugi. Ali bit je ista, iako se može nazvati i ne naltrekson, već nekako drugačije, kao što je zamjena! čuvati:

Naltrekson FV (Naltrexone FV)
Prodekson
Naltrekson hidroklorid (Naltrekson hidroklorid)
Vivitrol (Vivintrol)
Antakson (Antaxone)
Revia (Revia)

Dragi prijatelju, čarobna pilula je potpuno ista kao što se čudotvorna pilula alkoholizma ne događa i nije čak niti predviđena, pijanstvo je vrsta života - možemo reći drugu prirodu. Zato alkoholizam, kao hladnoća, nije lijek! Izuzeće od ovisnosti i prevladavanje žudnje za bocom stvar je mnogih godina ili čak desetljeća!

Anatolij
24 stu 2014 @ 00:26:52

U proljeće 2014. pojavilo se nekoliko pacijenata (49 za njega, 40 za nju), a obojica pate od alkoholizma oko 8-10 godina. Pacijenti su vrlo bogati (tako da je vrlo teško nešto iznenaditi). Iz predloženog tretmana ("kodiranje", psihoterapija), svi su odbili. On je ponudio "Vivitrol" (predstavljen kao lijek bez stroge zabrane alkohola), složio se. Spustite 3 injekcije. Čim je završio mandat, opet pijanstvo, iu različitim gradovima (otišla je na službeno putovanje). Zatim vodimo tečaj detoksikacije. Daljnja vjera u vivitrol nije. Dakle, pitanje je koje taktike treba nastaviti? čekati sljedeću kurtozu? - nastavite s Vivitrolom? - kolege, kakvo iskustvo ima netko s Vivitrolom (Dummy ili ne? U našem gradu imam najveći broj pacijenata na Vivitrolu - nema nikoga pitati)

snob2
Lip 28, 2014 @ 23:21:35

Da. Slažem se da je Vivitrol najbolji dostupan, ali uvijek postoji ali, ali u ovom slučaju postoji nekoliko ovih ALI. Kao što ste rekli, ne postoji 90% učinkovitost, što znači da ne možete reći da Vivitrol isključuje sve prethodne metrode. Ovdje percepcija pacijenta na liječenje djeluje jednako. Netko svesno vjeruje da se ovdje, Manya iz susjednog sela oslobađa 100% ovisnosti o drogama ili alkoholu, a svi lijekovi su besmisleni. A sada mu ta proročica daje infuziju šipka, a on osjeća učinak i, čudno, oslobađa se ovisnosti. Kod drugog pacijenta sve je upravo suprotno. Kao liječnik, u potpunosti podržavam Vivitrol. Ali sa stajališta prakse, razumijem da će biti čak i ako samo 5% pacijenata kojima je pomogla ekspresna terapija kao što je kodiranje, ali hoće. Dakle, za sada se metoda ne može u potpunosti otpisati. Dok znanost ne pronađe način, barem 90% djelotvorno.

Pa, ekonomski aspekt. Bez nje nigdje. Nije tajna da u većini slučajeva ovisnici i alkoholičari dolaze kod narcologa dok su u kritičnoj financijskoj situaciji. I ne samo bolesne, nego i njihove obitelji. I ne može svaki prosječni Rus platiti takav iznos. Ne možete oduzeti nadu ljudi bez da im date pristupačnu alternativu.

Razumijem da "kodiranje" nije dobro. Ali gledam na problem sa stajališta - bezrybe i rak ribe. A ako stvarno odbijemo kodirati, onda prije svega vrijedi sniziti cijenu lijeka. U suprotnom, oduzimamo svaku nadu od ljudi. Odnosno, ispada da imate izlaz, ali vam nije dostupan, to jest, nema izlaza. A to je još gore.

profesionalce
Mar 06, 2016 @ 20:16:28

Ali poanta nije u cijeni, a ne u "prekidima". Stvar je u pravilnosti. U slučaju redovite uporabe lijeka, on djeluje na 100%. I nije važno prihvaća površinski ili ne prihvaća. To nije previsoka, već restriktivna terapija. Pročitajte farmaceutsko djelovanje lijeka. Od obilježja: treba naglasiti da koncentracija Vivitrola nije veća od 32 mg dnevno, ali u tableti početna doza je 50 mg dnevno + aktivni metaboliti. Pogledajte iskustva stranih autora o naltreksonu u liječenju dijela ovisnosti o kockanju. U svakom slučaju, govorimo o dugoj, mnogo mjeseci terapije. A ono što će pacijent uzeti pilule, vivitrol ili implantat - uvelike ovisi o znanju i vještinama liječnika. To je umjetnost iscjeljivanja. Također je važno raditi na problemima liječenja ne samo s pacijentom, već is njegovom rodbinom ili krugom punomoćnika. U mojoj klinici koristim sve oblike naltreksona dugo vremena i želim primijetiti da čak i uz ovisnost o takvim surfaktantima kao što su opioidi s nastavljenom anestezijom, ali redovitom specifičnom terapijom, remisije se povećavaju od dana do mjeseci, a ponekad i godina. Usput, i posljednje. Znate li kako opiyschiki odrediti je li implantat završen ili ne (odgovor s usvajanjem tipičnog surfaktanta nije prihvaćen)?

Patras
Nov 03, 2013 @ 10:38:09

Liječenje ovisnosti je složeno restrukturiranje pojedinca i mikrokosuma, ako ne - parodija rada. Kao sastavni dio kompleksne terapije, naltrekson / vivitrol je nezamjenjiv i uzet sam po sebi prilično je beskoristan.

začinjen
Nov 03, 2013 @ 10:30:27

Općenito, poričem postojanje takve discipline kao što je liječenje od droge - tko je ikoga izliječio? Brag? Na kraju krajeva, sama se bolest naziva "KRONIČNI ALKOHOLIZAM" i TOV. BRUN i Marshak i tako dalje, ništa nije izliječeno i gdje je onda Vivitrol? odustati od ovog zanimanja je beskorisno i besmisleno.Kao u šali: liječnik- “Bolesni, pate li od kroničnog alkoholizma? Što ste vi, doktore! koji vam je ovo rekao - uživam! "

Anastasia Markovna
Stu 03, 2013 @ 10:23:18

Moguće je da će u alkoholiziranih bolesnika s alkoholnim odbijanjem Vivitrol proći kao štaka. I ovisnici o drogama već su naučili "prekidati" Vivitrol s dvije injekcije amfetamina. Da, i alkoholičari: dvaput bolesni i možete piti više. Je li to preskupo (cijena jedne injekcije za mjesec dana je 15 tisuća rubalja)?

Anastasia Markovna
Nov 03, 2013 @ 10:22:31

Sada se u svim klinikama i ambulantama liječenja opojnim drogama aktivno promiče uvođenje programa Vivitrol. Što ovaj lijek zapravo dobro funkcionira u liječenju ovisnosti o alkoholu?

Ana
27. ožu 2015. @ 15:43:03

Blokiranje užitka od alkohola na medicinski način, naime s pilulama, injekcijama, kapsulama za podnošenje naltreksona u aktivnu tvar (postoje desetine takvih lijekova s ​​različitim nazivima) daje pozitivan učinak. Ali nije dovoljno poraziti alkoholizam, bez želje pacijenta. A ta se želja u pravilu javlja tijekom psihoterapije i rehabilitacije. Ostali slučajevi su izuzetno rijetki.

zarez
27 ožu 2015 @ 16:11:40

Za mene, tako da je razlika još uvijek tu. Osobno iskustvo:

Nakon što sam dobio vivitrol ubod, nisam imao potisak, zbog toga nisam udarao. Da ne kažem da je alkohol postao ravnodušan prema meni, bilo je lakše biti trijezan. Ali što će se dogoditi kada se nametne alkohol na Vivitrol, nemam. Neću vam reći ovdje.

Kad sam pokušao ukrasti naltrekson u tabletama, nisam osjetio ni najmanji užitak, ni euforiju, ni zabavu.
Ne razumijem razliku u injekcijama vivitrola i naltreksona u pilule, ali naltrekson nije uklonio želju za alkoholom.

Osim Toga, O Depresiji