Recenzija: Republički znanstveni i praktični centar za mentalno zdravlje (Bjelorusija, Minsk) - pomoći će vam da se oporavite od stresa, ali.

To će biti oko 20. ogranka ovog centra. Da, život je dug i nitko ne zna što ga čeka. Živčani sustav ponekad ne uspije. I dobro, ako osoba u takvim situacijama će biti dovoljno piti valerijane, opustite se i sve će proći. Ponekad je ljudima teško oporaviti se bez pomoći stručnjaka.

Zašto sam odlučio pisati o ovoj instituciji? Činjenica je da kad sam morao otići tamo, tražio sam informacije o njemu na internetu, bilo kakve kritike, ali nisam našao ništa osim zastrašivanja. Stoga sam, blago rečeno, otišao tamo ne znajući što mogu očekivati. Mašta je slikala samo šarene slike. I vrlo mnogo pacijenata, pogotovo ne iz Minska, došlo je tamo s istim velikim očima zbog straha, što nije imalo vrlo dobar učinak na klimave živce.

U ovom centru ima mnogo odjela (uključujući pacijente s alkoholizmom, ovisnošću o drogama, epilepsijom, djecom i drugima). Dva otvorena odjela su 31. i 20. (pacijenti slobodno napuštaju odjel i hodaju).

Tijekom vremena provedenog tamo - bilo je ljudi iz Rusije i Ukrajine koji su odlučili proći liječenje kako bi vratili živčani sustav. Tretman za njih bio je tamo plaćen (po mom mišljenju, vrlo skupo). Za bjeloruske državljane liječenje je besplatno, plaćaju se samo neki postupci. Iako, naravno, možete ležati u naplatnoj komori (barem postoji utičnica). U plaćenoj komori nalazi se ne samo utičnica)), nego i hladnjak, TV, WC, tuš.

Dakle, stručnjaci - bolje nisu ispunjeni. Lucky ako ste dobili na takav stručnjak kao - Dmitrij Fedorovich ili, štoviše, voditelj odjela - Raisa Emelyanovna. Oni su doista liječnici od Boga. Oni će slušati, podržavati, objašnjavati sve i odabrati potreban tretman. Psiholozi također rade savršeno.

Dakle, odlazimo iz dizala. Na katu su dva ureda - s lijeve strane je 31., a na desnoj - 20. mjesto. Odmah udara instalirane videokamere. Popravak je manje normalan. Pacijenti su sasvim adekvatni, ulaze i odlaze u uobičajenu odjeću, komuniciraju, razgovaraju telefonom. Podružnica i za muškarce i za žene. Na tom će vam mjestu medicinska sestra dati znak da nećete koristiti punjače, prijenosna računala itd.

Ups! Prvi šok Kako napuniti telefon? Kako kontaktirati rodbinu ako ste iz drugog grada? U redu, idemo u odjel: pet kreveta, dva ormara, PVC prozori (ali bez ručki), noćni ormarići pored svakog kreveta, zajednički stol, ali nema utičnica! Kako bi se telefon punio, laptop se ipak pokazao mogućim, ali od 17 do 22 (istovremeno gledajući TV). I ne pokušavajte to učiniti ni u jednom drugom trenutku - oni će vam biti oduzeti i naravno dati, ali ćete morati biti nervozni.

Najvažnije je ponijeti sa sobom produžni kabel za 3-4 utičnice ili tiket, inače čak ni od 17 do 22 ne možete puniti. Također, uzmite adapter za punjenje s prijenosnog računala na mobitel (tako da u bilo kojem trenutku možete puniti telefon s prijenosnog računala).

Od 8 do 15 i od 17 do 20 možete biti izvan odjela, ali svaki put kada napustite mjesto potrebno je unijeti vrijeme polaska i dolaska. Također bi trebali ponijeti sa sobom i žlicu (vilice nisu dopuštene). Pušenje na ulici, u posebnim sjenicama.

Što je izazvalo šok? Svaka komora ima svoju dužnost u blagovaonici. Muškarci nose kante s hranom (doručak, ručak i večera). Žene peru stolove, a preostala nepojedena hrana s tanjura je odvojena. Na primjer: pire krumpir - od morske kelj i ribe (sve ga bacite u različite kante). Dužnost ispada negdje jednom tjedno.

Upozorenje! Od negdje od 9 do 10 sati - pretražite! Lijepa djevojka u bijeloj kućnoj haljini ulazi u komoru i gleda kroz svaki noćni ormarić, može ući u kozmetičku torbu pa čak i osobnu torbu. Dakle, ako se pronađe - pila za nokte, nož, viljuška, britva ili drugi predmeti za rezanje - probijaju se i ne daju se do kraja tretmana (naravno, žene ne mogu hodati s zastrašujućim noktima, obrvama i ne obrijanim nogama - svi ga koriste i kriju).

Ako iznenada imate glavobolju - pilule na mjestu ne može biti, ponekad - ibuprofen, pa uzmite vlastiti (ali opet, pažljivo sakriti).

Također savjetujemo da uzmete monitor krvnog tlaka. Na mjesto ne može mjeriti, tvrdeći da je mjera samo u 7 i 7 sati. Budući da većina psihotropnih tableta ima sposobnost davanja komplikacija i pritiska na srce, vjerujte mi, trebat će vam.

Centar za mentalno zdravlje ima kupke, tlačnu komoru, masažu, akupunkturu, razne fizioterapije, teretanu, tenis, kao i trgovinu i mini-kafeteriju.

Na internetu, na službenoj stranici piše da postoji bazen. Možda i jest, ali on nije tamo. Dugo je ostao bez posla. Kupaći kostim može i bit će koristan za sve postupke, ali jako sumnjam.

Jednom u dva tjedna otac dolazi u odjel - priznaje i čita molitve.
U blizini centra nalazi se samostan Svete Elizabete. Njega posjećuju hodočasnici iz mnogih zemalja. Tamo možete uzeti svetu vodu i uzeti zajedništvo. Samostan je velik, lijep, s brojnim prodavaonicama prehrambenih proizvoda i industrijskim trgovinama, gdje se roba proizvodi rukama redovnica.

Nadam se da će moj pregled biti koristan nekome. Iako želim, naravno, nikada ne stići tamo!

Shiza.Net: Forum shizofrenije - liječenje putem komunikacije

Forum pacijenata i ne-bolesnika s F20 shizofrenijom, MDP (BAR), OCD i druge psihijatrijske dijagnoze. Grupe za samopomoć. Psihoterapija i socijalna rehabilitacija. Kako živjeti nakon mentalne bolnice

Minsk "Novo".

Minsk "Novo".

Re: Minsk "Novo".

Gost Post2 »10.27.2009, 18:39

Re: Minsk "Novo".

Poruka Nafanye ”25.12.2009, 02:48

Re: Minsk "Novo".

Poruka Nedjelja "25.02.2010, 17:25

Re: Minsk "Novo".

Re: Minsk "Novo".

Poruka Nedjelja "03/04/2010, 19:07

Re: Minsk "Novo".

Poruka Olga83 ”05.04.2011, 00:40

Re: Minsk "Novo".

Poruka o Raineru 04.05.2011, 05:23

Re: Minsk "Novo".

Poruka Olga83 "17.05.2011, 00:16

Re: Minsk "Novo".

Poruka Olga83 ”20.05.2011, 16:58

Re: Minsk "Novo".

Gost Post "29.05.2011, 11:40

Re: Minsk "Novo".

Poruka tania "25.06.2011, 01:36

Re: Minsk "Novo".

Poruka Stanislava "11/05/2011, 15:48

Re: Minsk "Novo".

Gost Post "11/07/2011, 17:57

Re: Minsk "Novo".

Postavi nekoga "01.01.2012, 22:28

Re: Minsk "Novo".

Post crashamerica »04.01.2012, 06:42

Re: Minsk "Novo".

Post crashamerica »04.01.2012, 06:44

Re: Minsk "Novo".

Poruka alinna »19.01.2012, 10:59

Re: Minsk "Novo".

Poruka "Shura" 04/09/2012, 22:30

Re: Minsk "Novo".

Poruka hamo4ka »04.19.2012, 16:58

Re: Minsk "Novo".

Poruka Engibuk "22.04.2012, 2:38

Tko je na konferenciji

Trenutno gledate ovaj forum: nema registriranih korisnika i 2 gostiju

Republički znanstveni i praktični centar za mentalno zdravlje - U novinama "noviteti" - bezakonje!

Ja sam iz Bjelorusije. Nekako je imao nesreću posjetiti Republički znanstveni i proizvodni centar Novinki (Državni zavod "Republički znanstveni i praktični centar za mentalno zdravlje" 220053, Republika Bjelorusija, Minsk, Dolginovsky trakt, 152). U uredu broj 29. Stigao sam tamo zbog pokušaja samoubojstva. Nemoguće je zamisliti strašnije mjesto, doktori su zlikovci i mito; Bolničari su sadisti i nitkovi, među kojima ima i ovisnika o drogi i psihopata, koji su ludi za geerima. Takozvani "pacijenti" uopće se ne smatraju ljudima tamo, medicinski radnici im se rugaju čim mogu i istovremeno osjećaju popustljivost i nekažnjivost. To je razumljivo. U tom slučaju - nadređeni otmazhet. Udaranje u pulpu je uobičajena medicinska praksa. A premlaćivanje je samo iz huliganskih motiva. Snažno, bolničari su pobijedili samo one koji ne mogu ustati za sebe, uključujući i stare, ali ne diraju fizički jake. Za ove inferiorne šljam da pobijede slabe je takav način samo-afirmacije. Prevelike doze psihotropnih lijekova. U popisu sastanaka liječnik piše 1 ml. klorpromazin, a sestre regrutiraju 4-5 ml. Nije tajna da lijekovi imaju nuspojave, a predoziranje može dovesti do smrti. Čini se da zdravstveni radnici namjerno precjenjuju dozu, polako ubijajući svoje štićenike. Radna disciplina. Takvog uopće nema. Liječnici mogu učiniti samo jedno - uzeti mito. Nema liječničkih krugova. Često dolaze na posao samo u večernjim satima i samo kako bi prošli smjenu. I u isto vrijeme, oni crtaju svoje vlastite satove na vlastitom satnici! Nakon završetka sesije, bolničari s medicinskim sestrama u vrtiću piju votku, a onda u praznim kamionima pronalaze prazne boce (ponekad inzulinske štrcaljke). Piju samo kristalnu jeftinu votku, najkvalitetnija je piće tupih degenerata. Često, bolničari u službenoj zahodskoj školjki puše drogu, au hodniku se nalazi neobičan miris “šalaba”. Votka, droge, a onda te šljam se osjećaju kao da njihovi junaci "podvizima" vuku, počinju grebati šake. No, kao što je već spomenuto, oni su bili izuzetno slabi. Muškarci to ne rade, samo pijetlovi. Novac rješava sve! Gore je spomenuto da su "izbodeni" psihotropnim lijekovima. Ali to nije za svakoga. U 29. odjelu postoje ljudi koji su počinili zločine, ali su davanjem mita uspjeli izbjeći zatvor, a neki su ustrijeljeni. Nakon što su podmitili liječnike, oni uglavnom ne dobivaju nikakav "tretman", već imaju priliku piti votku i uzimati lijekove (to se naziva obveznim liječenjem). Heroin možete kupiti preko medicinara (naravno, po spekulativnoj cijeni), ali ima dosta jednokratnih špriceva. Za novac, sve je moguće tamo, čak i prostitutka može biti pozvana i sjeban u rezidencijalnoj sobi. Odbili su me propisati sve dok rodbina nije dala liječniku novac. Tako je liječnik također cjenkao, sramnu nit. Jedno je iznenađujuće: odakle dolazi takva nekažnjivost? Vrijeme je da se okonča ovo ogorčenje.

komentari:

Ležao sam s djetetom u regionalnoj klinici u Borovlyanyju u drugoj neurologiji. To je užas i noćna mora. Supervizor je udario Khitro S.I. To nije bio liječnik. Nisam dobio nikakvu pomoć. Odmah sam nagovijestio da mi ne bi bilo loše da je stavim u kaku. A ako nemate novca, onda se ne osjećate kao pas. Nisam čak ni napisao recept i zalupio vrata ispred nas. Nismo čak ni završili. Otišli smo s djetetom. tamo nema što uhvatiti.

Moram se složiti sa svime što je napisano u ovom pismu, tako da sam se nedavno morao susresti s istim bijesom u RSCPZ Novinki. Moja majka Shusta Lyudmila Vikentievna, rođena 1935. godine Primljena je u bolnicu u Novinki centar za reproduktivno zdravlje i ljudska prava u smjeru psiho-neurološkog dispanzera Molodechno 15. siječnja 2014. u odjelu br. 8 za pregled i potvrdu dijagnoze Alzheimerove bolesti., Odveli smo je iz Republikanskog znanstveno-proizvodnog centra za industrijsku nabavu Novinki, prije nego što sam došao po nju, nekoliko puta sam nazvao policiju. Br. 8 putem telefona 289 80 32 pitajući je li sve spremno za otpust Shust L.V Nakon što sam dobio pozitivan odgovor, moj brat i ja smo došli pokupiti ga 28.01.14. U 16.00, a trebali smo otići iz sela Vyazinka, 45 km od Minska. Da ne spominjemo da nismo pronašli njezine stvari (nije bilo gaćica, čarapa, četkice za zube, sapuna, pasti za zube). To su male stvari u životu, kako kažu, ali izvan njega je bilo minus 25 stupnjeva ispod nule. moja majka je bila pokrivena modricama i hematomima, i stalno je inzistirala da je tuku tuku, a ona i dalje inzistira na tome da je dođu tući. Modrice i hematomi (na nogama, na rukama, na leđima, na ramenima, na trbuhu) još nisu završeni 7. veljače 2014. godine. Također, nisu nam vratili putovnicu Shust L.V. Obećali su poslati je poštom dana 29.01.14., Ali za sada nema putovnice. Danas zovem 02/07 / 14g. tel 280 80 48 (recepcija), rečeno mi je da je jučer poslana putovnica, iako mi je prije toga starija sestra Zhanna Valerievna rekla da nam je putovnica poslana već u petak 31.01.14. U Psihoneurološkom dispanzeru u Molodechnu još uvijek nema otpuštanja. Bez putovnice i izvoda Novinki centra za znanstveni i tehnološki prijedlog ne možemo sudu dostaviti dokumente za oduzimanje poslovne sposobnosti Shust L.V., kao i za utvrđivanje njezine prve skupine invaliditeta. Kako izgleda administracija RNPTsPZ Novinky? Već ne znam da li postoji putovnica za ova dva tjedna, mogli smo već doći i pokupiti je deset puta ako nismo obećavali svaki dan da je poslana. Tko je odgovoran za modrice i hematome na tijelu starijeg, 79-godišnjeg muškarca?

Nekako je imao nesreću biti u ovom psihološkom zatvoru. Čuo sam o tome kako se ljudima izruguje zatvorenicima u fašističkim koncentracijskim logorima, ali nikada nisam pomislio da ću se naći u fašističkom zatočeništvu. Da, upravo u fašističkom zatočeništvu! Zatvorenici Novih Psihhtyurma su potpuno nemoćni i bespomoćni. Može ih se držati onoliko dugo koliko žele, mogu biti pričvršćene bilo kojom prljavštinom i bilo kojom dozom. Pijani scumbags, bolničari mogu tući, silovati, pa čak i ubiti pacijenta, au isto vrijeme uvijek proći nekažnjeno, jer je glavni liječnik, ne žele oprati prljave posteljine u javnosti, otmazyvats njegov. Liječnik koji je na popisu sastanaka piše 1 ml. klorpromazin, medicinske sestre regrutiraju 5-10 ml. Svi su spavali i mogli su mirno piti. U isto vrijeme, knjigovodstvo zatvara oči u nedostatak (vjerojatno, po nalogu glavnog liječnika). Psihotropni lijekovi inhibiraju volju, fašisti znaju o tome i koriste ga. Svaki zatvorenik može biti pretučen do smrti, a onda mu reći da je to potrebno, i on će ga prihvatiti. Postoje slučajevi seksualnog iskorištavanja. Da, među fašistima postoje homoseksualci i oni organiziraju svoje odvratne orgije upravo u učionici. Prema naredbi glavnog liječnika, zatvorenicima u zatvorskim zatvorima zabranjeno je imati kamere, videokamere, uređaje za snimanje glasa i, što je najvažnije, mobilne telefone! To je tako da nitko od zatvorenika ne može nazvati policiju ili telefonsku liniju Ministarstva zdravlja. Službenici vrše redovita pretraživanja, a ako nađu telefon, odnijet će ga, a također će otjerati bubrege. Zatvorenici su lišeni svog zakonskog prava, zajamčenog Ustavom, da traže pravnu pomoć od državnih institucija. I to je unatoč činjenici da je prema bjeloruskom Ustavu, čiji je autor A.G. Lukašenko, privatno vlasništvo je nepovredivo! Prema Ustavu, sudski nalog nužan je za oduzimanje privatne imovine. I to naređenje glavnog liječnika uopće nema pravnu snagu, jer je u suprotnosti s odredbama Ustava. Ispostavlja se da Zakon postoji samo na papiru. Nakon što sam vidio ove zločine i uznemiravanje, sav taj kaos i kako nadređeni pokrivaju taj mraz u bijelim kaputima, neću zvati psihijatre kao liječnike i neću zvati psihijatrijske bolnice.

Nema zdravih ljudi u psihijatriji
Tu su nedovoljno.

Sva psihijatrija je prijevara psihijatara. Nema potvrđenog zapisa o otkriću najmanje jedne psihijatrijske dijagnoze u znanstvenim medicinskim medijima.

Otkriće navodno "bolesti" u psihijatriji je sljedeće: psihijatar vidi neku vrstu fenomena. Ako se u njegovom mozgu pojavi misao da je to navodno "bolest", on piše o ovom djelu. Kao dokaz da je to navodno "bolest", psihijatar opisuje fenomen. Primjerice, - pacijent dugo gleda u prozor, dok rukama vuče ogrtač, za vrijeme večere temeljito žvaće hranu i ne gleda u druge. Takvi pseudoznanstveni "dokazi" koriste se u psihijatriji uvijek iu svim zemljama svijeta. A za čitatelje, dokaz da je to navodno "bolest" je upravo izjava ovog psihijatra, da je to navodno "bolest". Svih 50% dijagnoze je spremno. Ako društvo podupire ideju psihijatra, onda je dijagnoza 100% spremna. Primjerice, 2007. godine, jedan je psihijatar objavio knjigu u kojoj je liberalizam navodno nazvao "bolešću". Nedavno su psihijatrijski prevaranti "dokazali" da psi laju od depresije. Još jedan živopisan primjer njihove muljaže je - postoji takva službena dijagnoza - dijete ne želi dijeliti svoju majku, u psihijatriji, a to je, navodno, "bolest". U Americi, ako prestaneš pušiti, navodno si "bolestan" - "poremećaj oslobađanja od nikotina". I u zadnje vrijeme, kada dijagnosticiraju, psihijatri pokušavaju saznati nije li to obožavatelj web-izvora lurkmore.ru. Vjerojatno je za njih to također znak ozbiljne duševne bolesti. Postoje takve lažne dijagnoze u psihijatriji u ribnjaku, a to se događa zbog jednog jednostavnog principa - psihijatrije-pseudoznanosti, jer ne postoje metode za objektivno istraživanje u njemu. Upišite ono što želim, onda pišem. U dvadesetom stoljeću psihijatri koji su smatrali da su homoseksualci mentalno bolesni, homofobi se sada smatraju psihički bolesnima, pa je i za tu svrhu izmišljena nova bolest. Pa, što možemo očekivati ​​od njih u sljedećem stoljeću: proglasit će pedofilofobima mentalno bolesne.

Ali što je s dijagnozom "shizofrenije"? Već nekoliko stoljeća psihijatri iz različitih zemalja su im vidjeli čudne stvari kod pacijenata. Jasno je da su ga navodno nazvali "bolešću". Budući da nisu mogli pronaći uzrok, nisu mogli opravdati ovu pojavu na znanstvenoj razini i pravilno je klasificirati. Dakle, oni su jednostavno grupirali simptome onako kako su htjeli. Većina psihijatara dodala je simptome "shizofreniji", jer je ta dijagnoza smetište gdje psihijatri bacaju sve što ne razumiju. I samo s vremenom se nezavisne dijagnoze odvajaju od "shizofrenije". Svatko je vjerojatno čuo da je "shizofrenija" rascjep svijesti. Dakle, sada nije. Simptom "cijepanja" je napravljen u zasebnoj dijagnozi "disocijativni poremećaj identiteta", tj. Sada "šizofrenija" ne sadrži čak ni simptom za koji je nazvan. Ulje nije uljno. To je također i živopisan primjer pseudoznanosti i nejasnoće psihijatrije.

Kod shizofrenije, simptomi se tako često mijenjaju da svako novo izdanje američkog dijagnostičkog priručnika DSM sadrži i druge kriterije za dijagnosticiranje shizofrenije. To znači da, u teoriji, navodno postojeći "shizofreničari" prestaju biti tako odmah, samo s objavljivanjem sljedećeg broja JSM-a, samo nitko nije razmišljao o tome, pa tako i stare "šizfrenici" ostaju, a dodaju se i nove. Godine 2007., psihijatri na svjetskom kongresu o "shizofreniji" većinom glasova (jednim glasom) odlučili su ukloniti sljedeće pitanje JSM-a iz dijagnoze "shizofrenije" općenito. Očigledno, konačno su shvatili da je beskorisno tražiti jedan razlog za različite fenomene, koje su samo prevaranti-psihijatri okupili pod jednim imenom. Iako je motiv za uklanjanje "šizofrenije" iz JSM-a, psihijatri su vješto naveli brigu za stigmatizaciju pacijenata. Kao i naši, naši ljudi neće poludjeti za svakim tko je upravo otišao u ludnicu, bez obzira jeste li šizoik ili stranac.

Da, u psihijatriji se nove, navodno "bolesti" rađaju upravo glasom psihijatara. Spremite se Sutra će psihijatri, nakon glasovanja, nazvati noktiju "bolest", prelazeći cestu na pogrešnom mjestu kao "bolest", bočne poglede, kasnu večeru, rani seks, itd., Budući da su ih danas psihijatri nazvali psihosocijalni genijalci, svi koji se svađaju s mamom onima koji vole kavu, onima koji se liječe narodnim lijekovima.

Dva stoljeća postojanja "šizofrenije", uzrok nikada nije pronađen. Postoje mnoge verzije etiologije "shizofrenije", ali to nije bilo moguće dokazati upravo zato što su ovdje grupirani simptomi s različitim uzrocima. Ovdje i katononiki - ljudi s ponašanjem kočnica, ovdje i hebephrenics - ljudi s ponašanjem klaunova, ovdje i psihos (ovdje, usput, budale koji su vjerovali u kreposne psihijatre i došli su mu na savjetovanje, na primjer, s nesanicom). Za sve ove reakcije ponašanja odgovorni su različiti dijelovi mozga. Za normalnu osobu to već treba reći da ne može biti jedna, navodno "bolest". Za to su psihijatri trebali dva stoljeća.

Kada su glasovi i vizije bili uključeni u "shizofreniju", to se opet nije dogodilo na znanstvenom nivou, nego zato što su psihijatri vidjeli neshvatljiv fenomen, to nisu mogli objasniti, bilo je prikladno nazvati ga "bolešću" i tradicionalno je uključivala u "shizofreniju". Postoji lijep izraz - "sindrom" (to jest, skup različitih simptoma). Oni mogu zvati sve što žele, ali to ne spada ni pod psihijatrijske priručnike, ali možete dobiti i azil za sindrom. U principu, u psihijatrijskoj bolnici, možete svakoga lako zagryat. Prosvjedovat ćete i biti ogorčeni - uzbuđenje, mirno ćete govoriti - inhibicija. Za svako ponašanje postoji psihijatrijski izraz. I tamo će ih staviti na injekcije (za to, ništa nije potrebno) i nakon nekoliko tjedana pacijent se pretvara u gotov psiho - oni ne razumiju svoj mozak, ne mogu sliniti po podu, ne mogu sjediti ili lagati, mišići se trzaju (kao što je lažni hipeperidol).

U psihijatriji ne postoji navodno "lijek". Neuroleptici koji ublažavaju simptome u bolesnika nisu navodno "lijekovi", kao što su psihijatri laž. Neuroleptici jednostavno isključuju mozak tako da svijest ne opaža informaciju. To je anestezija, a ne "liječenje". Usporedi s medicinom. Bolesnik ima bol u želucu. Normalan liječnik će pronaći uzrok, na primjer, bakterije i poduzeti mjere da ih uništi. Psihijatar prevarant koji neprestano laži lijek će dati neuroleptik. Pacijentova svijest će se isključiti, neće uzeti bol, neće se žaliti, a psihijatar će ga proglasiti "lijekom" i savjetovat će vam da uzmete antipsihotike do kraja života. Tako postoje psihijatri. U medicini postoje stotine stvarnih bolesti koje mijenjaju svijest, od kojih je najveći udio u bolestima koje pogađaju razine hormona (na primjer, dijabetes). Ako pacijent ode kod psihijatra, on će postati mitska "shizofreničar", dok se prava bolest neće dijagnosticirati, a pacijent će postupno umrijeti i od prave bolesti i od neuroleptika koji oštećuju mozak. Dakle, psihijatri kažu da je navodno "duševna bolest" neizlječiva, te da pacijenti trebaju uzimati lažnu "potpornu terapiju" za život sve dok pacijenti ne završe pravu bolest koju psihijatrijski kriminalci ne dopuštaju dijagnosticirati, pripisujući pacijentima njihove lažne nepostojeće dijagnoze.

Ne postoje objektivni kriteriji za dijagnozu psihijatara, za razliku od medicine, u načelu. U psihijatriji se sve temelji na subjektivnom mišljenju psihijatra. A to je bez dna izvor prijevare i zloupotrebe, koje psihijatri koriste dobrovoljno ili zbog svog slabog uma. Stanovi umirovljenika su masovno odabrani u ruskoj psihijatriji. Samohrane osobe su zaplijenjene medicinskim sestrama, zatvorene u psihijatrijske bolnice, proglašene psihopatima, primaju pritvor, zatvorene su do kraja života u psihoterapijama, a skrbnik raspolaže stanjem - psihijatar ili psihijatar. Usput, odabrana je i mirovina.

U psihijatriji je najveći zločin stvoren upravo zato što tamo uopće nema objektivne kontrole. Svaka osoba koja je došla kod psihijatra može postaviti dijagnozu. U isto vrijeme, nemoguće je kasnije ukloniti dijagnozu, upravo zato što ne postoje objektivni dijagnostički kriteriji, a psihijatri jednostavno podržavaju prijevaru jedni druge kako bi zadržali svoj imidž. U psihijatriji općenito, u načelu je nemoguće pouzdano niti potvrditi niti negirati dijagnozu.

Evo, ona - pseudoznanstvena psihijatrija, u svoj svojoj slavi:

Borba u školi - bolesna (destruktivni poremećaj ponašanja).
Ako osoba ne želi oženiti / oženiti se i imati dijete - to je jedan od vrlo ozbiljnih simptoma "shizofrenije".
Ako vam je neugodno, u komunikaciji s suprotnim spolom, biti tinejdžer ili do 25 godina, vi ste ludi.
Fraza "ubiti vas malo", koju je napustila ljuta osoba, je mentalni poremećaj "namjera da se naudi drugima, manifestacija agresije".
Ako nemate visoko obrazovanje, to se tretira kao još jedan od mnogih simptoma psihoze koje ste pronašli.

Itd Pročitajte za sebe psihijatrijski otpadni papir bez pobožnosti.

Atipični antipsihotici imaju širok raspon nuspojava povezanih s prisutnošću dodatnog mehanizma djelovanja. Svi oni imaju više ili manje izražene i "tipične" nuspojave.

Gotovo je važno da mogu izazvati nuspojave koje se ne mogu razlikovati od prave duševne bolesti, uključujući „liječenje“ neuroleptika - obmane, halucinacije i „poremećaje mišljenja“.
To se posebno odnosi na "stimulirajuće" neuroleptike-haloperidol, triftazin, rispolept, a mnogi noviji atipici također to mogu lako uzrokovati.

Tardivna diskinezija
Jedna od najtežih, ali ne i jedina nuspojava je tardivna diskinezija, koja je uzrokovana dugom (od 3 mjeseca) primjene antipsihotika kao i antidepresiva.
Ona se manifestira u obliku nenamjernih ponavljajućih pokreta, kao što su: iznošenje jezika, proboski pokreti usta, napuhavanje obraza, treptanje, u težim slučajevima, pokreti prstiju, ruku, nogu i torza. v = W_3bbpFjI68
Zamislite na trenutak da imate ovo.
Ne očekujte puno sreće od života, očito ćete biti smatrani nenormalnim, a najzanimljivija je činjenica da mnogi to smatraju simptomom shizofrenije !! Ne, draga, to je simptom "liječenja" shizofrenije.
Potpuno je nepovratan, od pouzdanih sredstava prevencije jednog neuporabe ovih lijekova.
Točnije, metoda "liječenja" je - a sastoji se u povećanju doze neuroleptika. Ova metoda je široko rasprostranjena i također je napisana u psihijatrijskim knjigama.
Tardivna diskinezija povezana je s kognitivnim problemima.

Pojava je službeno oko 5% godišnje kada se liječi u srednjim dozama prvih nekoliko godina.

akatizija
Akatizija je izrazito neugodan osjećaj unutarnje nelagode, koja se očituje u nemiru, nemogućnosti da ostane na mjestu.
Težina akatizije može varirati od blagog osjećaja tjeskobe do ekstremne uznemirenosti i potpune nemogućnosti održavanja mira, praćene teškom disforijom.
Može potaknuti pacijenta na samoubojstvo ili ubojstvo.
Djelomično zbog nemogućnosti pacijenta da opiše svoje stanje, akatizija često ostaje nedijagnosticirana ili se najčešće pripisuje bolesti. Istodobno, povećanje doze neuroleptika kako bi se smanjilo uzbuđenje obično samo pogoršava akatiziju, ali u praksi, desno i lijevo, zasluženi stručnjaci uzimaju akatiziju za simptome shizofrenije, hrabro dodaju neuroleptike, a zatim se ponose. što je ozbiljan pacijent - astronomska doza neuroleptika nije liječena.

Prisutnost akatizije znači da je pacijent u posebno visokom riziku od razvoja tardivne diskinezije u budućnosti.

Prevalencija je praktički uopće u dovoljno visokim dozama, najčešće se javlja u "stimulirajućim" neurolepticima - haloperidolu, trifluoperazinu i drugim piperazin fenotiazinima, risperidonu - već u minimalnim dozama.
Ostatak je još uvijek, ali svejedno, čak i za uspavani klorpromazin.

Liječnički parkinsonizam
Manifestira se u obliku sporog, "zgazi" pokreta, drhtavih ruku i nogu, lica nalik maski, mljevenog hoda i slinjenja.
Psihijatrija predlaže uklanjanje tih takozvanih fenomena. "Korektori" (antikolinergik-triheksifenidil (ciklodol), biperidin (akineton), itd.) Mnogi neuroleptici (klorpromazin, tizercin, sonapaks, klopiksol, itd.) sami blokiraju ove receptore, što stvara iluziju da ne djeluju tako snažno na dopaminergične receptore i općenito na vrsta "mekše"..
Razmislite o tome želite li u mladosti postati pravi Parkinsonci, jer ćete biti nespretni, slabi, spori i barem pojesti ovaj gadni tsiklodol Što ćete učiniti s kim ćete raditi?

I opet, autsajderi misle da je to simptom shizofrenije.

Prevalencija je uvijek u određenoj mjeri, može se jedva primijetiti pri niskim dozama, ali je hod već vidljiv, kao kod staroga djeda.
Kretanje nije tako glatko.
Sa povećanjem doza, sve postaje jasno.
Ne prolazi odmah.

"Povrće" (neurolepsija, neuroleptička depresija).
Manifestira se u odsutnosti želja, slabom odgovoru na podražaje, sve je na obožavatelju, nevoljkost da se nešto učini, a pacijenti postaju poslušni (s kojima se raduju psihijatri i mnogi rođaci pacijenata). - idite u dućan, izrežite kosu, napravite krevet, pa čak i nastavite liječenje. Zahvaljujući nedostatku želje, on ne radi ono što se ne traži, neće slušati glasnu glazbu, igrati računalne igre, hodati noću i tako dalje. Darnay obitelj dati darove liječnika.

I opet, autsajderi misle da je to simptom shizofrenije.
To je slično šizofrenom defektu, ali se defekt, ako se uopće razvije, razvija godinama, a ne danima ili mjesecima, kao što je slučaj s neurolepsijom.

U jednom ili drugom stupnju, uvijek, o "osobinama karaktera" za puno povrće, ovisi o dozi i duljini uporabe.
Ne prolazi odmah, moguće je da nije u potpunosti.

Što pacijent osjeća?
Zamislite, ne možete o nečemu razmišljati, nevoljkost, u glavi, nijedna misao. Čini se da gledate uokolo, ali ništa nije zanimljivo, sve je prazno, strašne, ali snažne tjeskobe, želi spavati, ali je nemoguće spavati. Žao mi je, ali ne možete povraćati, sve što želite, ali nevoljkost. Svijetli natrag, rukama se tresu i napeti, nespretni hod, nikakav fizički rad nije nemoguć. Razborit, čak i više. Za one kojima je potrebna dobra točnost kretanja, zaboravite na to i ne možete ništa učiniti.
Nemojte kriviti bolest, dobro se sjećam ove župe.
Svi ljudi s mentalnim zdravljem opisuju to na sličan način, pokušali su tipične neuroleptike iz velikog uma, pa čak i atipične, a prema ocjenama onih koji sve pokušavaju, postoje halucinacije i zablude.
Niti jedan opis, bilo da je deset puta duži, ne opisuje točno te senzacije. (To bilježi, to je nemoguće opisati.) U medicinskim knjigama postoji potpuna glupost, pa se čini da je gotovo ugodna.
Praktično nijedan psihijatar nije to pokušao.
Tko je pokušao, uvelike mijenja njihov odnos prema tim lijekovima.
Praktički prestaje propisivati, iz nekog razloga, zagonetka prirode.

Antidepresivi su praktički beskorisni u ovom slučaju.U najboljem slučaju, bit će mješavina hipomanije s još uvijek bez misli u mozgu.Podmjerno, kao bolja, ali gigantska šteta.To je zbog činjenice da je ovo stanje uzrokovano blokadom dopaminskih receptora, a ne serotoninskim receptorima ili norepinefrina i aktivacija serotoninskog sustava dovodi do daljnje inhibicije dopaminergika.
Uz veliku dozu NL, čak ni hipomanija neće raditi.

Druge čari su impotencija, oticanje mliječnih žlijezda kod muškaraca i izlječenje mlijeka u žena (ponekad i kod muškaraca), velika šteta na jetri, a ostali unutrašnji organi blijede prije svega.
Postoji rizik od pojave tog malignog neuroleptičkog sindroma.

To bi bilo zbog mene. Dvadeset godina u ambulanti u Brestu, liječili su me velikim dozama Modeten-depota, ciklodola i stalno amitripcilin i diazepam za noći, doktori su jednostavno prekrižili dvadeset godina mog života. Vratite se odmah! Spašavana po onome što se dogodilo bez tog tretmana, deset mjeseci je bez droge i za to vrijeme bila je u stanju puno toga razumjeti, na primjer, da je bolje uzeti moderne pilule. No, počele su represije, opet su me pokušale netačno liječiti, ovaj put zbog predoziranja novim drogama, a pokušao je u Mogilev staviti ono što im se obično obraćam. Morao sam otići u Znanstveno-praktični centar, gdje mi je propisan pravilan tretman i nadzirao rad Brestovaca. Sada sve razumijem, puno čitam, život je postao zanimljiv. Valentina.

Želim jučer dodati svoj komentar. Nije sve jednako bezoblično kao što bismo željeli. Još uvijek ne dobivam potreban tretman, propisan mi je depakin u Minsku, ali liječnici u Brestovoj ambulanti ne mogu točno odrediti dozu, kažu da ja osobno moram znati da depakin za mene nije vrlo potreban lijek. Kako se oni mogu nastaviti liječiti ako im se ne može vjerovati. Valentina.

Građanska komisija za ljudska prava (CCHR) je neprofitna javna organizacija koja istražuje i objavljuje kršenja ljudskih prava u području psihijatrije.

Tisuće ljudi svake godine odlaze u HRCH da prijave zlostavljanja i zločine u psihijatriji, nezakonito lišavanje slobode, prijevare, seksualno zlostavljanje, nečovječno postupanje i strašne uvjete u psihijatrijskim ustanovama. CCHR dokumentira sve te zloupotrebe i zločine i pomaže ljudima da ih dovedu do odgovarajućih vlasti. Povjerenstvo provodi i šire istrage psihijatara, na primjer, prijevare u osiguranju, visoke stope smrtnosti u psihijatrijskim ustanovama, nezasluženo vješanje djece na dijagnostičke oznake kao što su “dijete s mentalnim poteškoćama” i slanje psihijatrijskih lijekova na milijune ljudi.

Tijekom posljednjih deset godina, istrage koje je proveo HRC dovele su do progona tisuća psihijatara, psihologa i radnika iz područja mentalnog zdravlja. To je potaknulo zakonodavce i osiguravajuća društva da prestanu financirati kaznene psihijatrijske prakse i donose zakone koji štite građane od psihijatrije.

Zahvaljujući djelovanju CCHR-a, spasene su tisuće žrtava psihijatrije, obnovljena su pravna i građanska prava pacijenata, doneseni su zakoni o psihijatrijskoj skrbi, ograničeno je proizvoljno korištenje električnog udara i psiho-hirurške intervencije i zabranjena je primjena tih divljih metoda u djece. psihijatrijska agresija na pacijente smatra se kaznenim djelom. Stotine ljudi koji su preživjeli nakon što su bili u rukama psihijatara primili su naknadu u iznosu od nekoliko desetaka milijuna dolara za štetu koju su pretrpjeli.

Alexey, cijenim tvoj humor. Uzalud je sve pisalo. Može se vidjeti prejesti tsiklodola.Više neću.

Prihvaćam ketilept i vjerojatno zato što ne mogu uvijek trezveno procijeniti situaciju. Ponekad se čini da me netko može uvrijediti. Ako je tako... oprosti, molim te.

U Novom pedofilima radi više nego u Vatikanu. Lako je objasniti. Normalna osoba u ovom gadyushnik ne samo da ne želi raditi, ali ne može. Svi psihijatri s invaliditetom, dobro, oni koji rade u Vijestima - uglavnom zamrzavaju beton. Među radnicima su sadisti, pedofili, gerandofili i pederasti, pa čak i nekrofili! Perverznjaci u ovom okruženju osjećaju se sjajno. Tamo i djevojke-maloletochki, i dvanaest dječaka. I svi su pod utjecajem psihotropnih droga, zbog čega nisu u stanju adekvatno percipirati stvarnost i prikazati što se događa. Pa, pravni status žrtava općenito jamči nekažnjivost kriminalaca.
Zbog čega Startsev A.I. tako revnosno prsnuo s mjesta glavnog liječnika MGPND na mjesto direktora novih proizvoda? Za novac? Naravno. Pa, kakav novac u PND-u? Invalidske grupe prodaju, spravochki iz vojske se otpuštaju.,, Dakle, sve u sitnicama. No, vijest je druga stvar! Samo jedan trideseti ogranak za mjesec daje više profita nego cijela PND za godinu. Ali to nije glavni razlog. Glavno je da Startsev voli djecu.

Glavni liječnik Startsev Sasha ima neiskorišteni intelektualni potencijal. Da nije postao glavni liječnik, onda je možda mogao postati domar.

Startsev se bavi promocijom svih vrsta čudesnih lijekova na bjeloruskom tržištu, potpuno neučinkovit i ima mnogo nuspojava. Jer dobiva provizije od proizvođača i dobavljača ovog sranja. Shema je jednostavna: učenici meduniver-a za pisanje pseudoznanstvenih radova, u svakom pogledu veličanja najnovijih lijekova i razmazivanja starih, zatim kabinetski štakori stavljaju svoja imena pod tim pisanjem, a zatim izdaju naredbe, zalihe, novac.,, Na svjetskom tržištu ima puno svih vrsta čudesnih droga, ali to će biti poželjnije - odlučio je Startsev. Obratite pažnju na skupi automobil koji ima, koji je elegantan stan sagradio ljetnikovac i usporedio ga sa službenom plaćom.

Kažu da se još uvijek iz klinike malih dječaka odmara u svojoj dači. Žrtve bira iz sirotišta, dok je zatvoren i nekomunikativan. To vjerojatno neće reći nekome, a ako vam kažu, koga briga? To je već bijesan na mast. Toliko je novca zgrabio, da više ne zna kako će se još izgubiti. Pa, ako netko ima moć i novac, često se zlostavlja.

Republički znanstveni i praktični centar za mentalno zdravlje

U veljači je 12-godišnja djevojčica zbog poremećaja u ponašanju pregledana u Državnom znanstvenom i praktičnom centru za mentalno zdravlje. Prvi put smo išli tamo i imali smo relevantna iskustva, ali u cjelini, dojmovi su bili pozitivni od odmora do kraja istraživanja. Tijekom prvog tjedna djetetu se daje vremena da se prilagodi i promatra, a zatim se provede pregled i konzultacije svih potrebnih specijalista. Naravno, tu je i specifičnost ovog centra, koji ne ovisi o osoblju. Želimo izraziti našu zahvalnost za dug, tolerantan profesionalni odnos prema voditelju odjela Averčenku Vitaliju Anatolijeviću, liječnicima Zakharyevoj Ekaterini Vladimirovnoj i Kozaku Alekseju Evgenjeviču, i svim zaposlenicima 2. odjela za djecu. Također, želim im poželjeti zdravlje i strpljenje za njihove teške pacijente. Odjel stalno posjećuju sestre milosrđa, a svećenici iz samostana, razgovori i predavanja održavaju se s djecom, a krštena djeca mogu pričestiti.

Dobar dan! Izražavam svoju zahvalnost stručnjacima iz MRI sobe, uključujući Pavela (nažalost, ne znam njegovo prezime) za pažnju, pomoć u snimanju ovog pregleda, konzultacije i samo toplo ljudsko stajalište. Svi najbolji i dobri ljudi u vašem životu!

Želim izraziti svoju duboku zahvalnost svome medicinskom osoblju 17. odjela, posebice Sverodovay Eleni Alexandrovna za njihovu profesionalnost, individualni pristup, osjetljiv i ljubazan odnos prema pacijentu. Hvala vam puno i Bog vas blagoslovio.

Je li moguće saznati ime medicinske sestre Yane iz 20. odjela i izraziti zahvalnost)

Poštovana uprava. Moj se brat liječi u 11. odjelu, ulazna vrata tamo već drugi tjedan ne rade i nije nam dopušteno normalno komunicirati, tvrdeći da radnici imaju nešto raditi. Osim kako sjediti u posjetitelju, a što naša obitelj posjećuje 100 km. I molim vas recite mi koliko dugo možete razgovarati telefonom, danas smo bili odsječeni u trećoj minuti, nisam imao vremena ni za što pitati. Hvala vam!

Želim izraziti svoju zahvalnost liječnicima 20. odjela.. I osobno, Valentina Svyatoslavovna-psihologinja.. Želio bih znati prezime, ako je moguće, jer su specifičnosti koji nisu u potpunosti izraženi.

Dobro došli! Nakon razvoda sam u najdubljoj depresiji, a ja ću se podvrgnuti dugom tečaju rehabilitacije u Centru za rehabilitaciju Anastasis. Dijagnoza. Ovisni poremećaj ličnosti, poremećaj panike s agorafobijom, ovisnost o benzodiazepinima. U kojem odjelu se možete prijaviti za liječenje. Hvala unaprijed.

Mogu li ukloniti članak 17b?

recite mi možete li napraviti EEG 3-godišnje dijete

Zahvaljujemo iskrenu osobu, i Stručnjaku velikim slovom, voditelju 15. odjela Nevoline Elenu Alexandrovnu za tako naporan rad, brigu za starije bolesnike s teškim bolestima, za njegu i liječenje našeg Ugnacheva Konstantina Timofejevića., uvijek sam odgovarao na bilo koje pitanje bez iritacije, odgovarao na sve zahtjeve za njegom, nisko se poklonio vama za sve, želim vam sve najbolje za manje komplicirane pacijente kao što je naša.

Dobar dan! Počastite (kodiranje) da li ste iz kockanja. Kako je liječenje. Trebam li ići u bolnicu i koliko dugo? Hvala vam

Zahvaljujem cijelom timu prvog odjela, nisam vidjela takve simpatične, ljubazne liječnike.Dugo godina imate manje posla, hvala vam na pomoći.Hvala posebnoj zahvali glavi Svetlane Igorevne.

Zahvaljujući 5. Odjelu Alexandre Yuryevna Yuryevna Protsko Anna, moj liječnik

Izražavam duboku zahvalnost glavi. 18. Odjel Budnitke Tatjana Romanovna. Pobrinuo sam se da ne žele na liječenje ovisnosti o starijim osobama. Pronađi različite razloge. Ali Tatyana Romanovna je pomogla i stavila moju ženu u odjel. Bila je liječena pod nadzorom iskusnog psihijatra Nine Vladimirovne. Hvala vam! Dugo vam ljeto, Bog vas blagoslovio!

Reci mi koliko su stavili u bolnicu. ako već ležiš na vaenkamatu prije godinu dana. ali ove godine ponovno poslana potvrditi dijagnozu

Državna ustanova "Republički znanstveni i praktični centar za mentalno zdravlje" pregledala je elektroničku žalbu na pitanje trenutka medicinskog pregleda građana koji će biti pozvani na služenje vojnog roka, te izvještava o sljedećem.

Sukladno nalogu Ministarstva zdravlja Republike Bjelorusije od 08.11.2007. Br. 853 „O mjerama za poboljšanje kvalitete liječničkog pregleda i ispitivanja građana koji su pozvani na služenje vojnog roka“ određen je rok od 14 dana za regrute upućene vojnim obveznicima zdravstvenim organizacijama za instaliranje konačnog roka. dijagnoza za određivanje kategorije prikladnosti za vojnu službu iz zdravstvenih razloga.

Želim ići anonimno. Je li moguće nekoliko dana liječiti depresiju?

Pozivam vas da se posavjetujete o liječenju moga sina, ima 30 godina i od 12 godina pati od epilepsije. Prije otprilike 11 godina ležao sam s vama, skupljali su drogu, voljela bih znati možete li se liječiti bez uputnice (postao sam vrlo razdražljiv i ponekad agresivan).
Gomel, Natalia

Zdravo, liječio sam reumatolog, liječenje mi nije pomoglo, savjetovano mi je da odem u odjel za neuroze. Žao mi je zbog indiskretnog pitanja.

Dobar dan, Svetlana!

Za pitanja o savjetovanju s psihijatrom-narkologom i uputom za hospitalizaciju, možete se obratiti Polikliničkom savjetodavnom odjelu MUP-a NSPC-a.
http://mentalhealth.by/o-tsentre/struktura-tsentra/konsultativno-poliklinicheskoe-otdelenie

Radno vrijeme (radnim danima):

08.00 - 13.00 BESPLATNO
13.30 - 17.00

Telefoni za kontaktiranje:
289-80-34
385-90-27
385-90-26
Pozdravi, uprava

Danas je 25. prosinca 2015. Nazvao sam recepciju da upišem dijete na konzultaciju s dječjim psihologom, a jasno je da je to praznik, mnoge organizacije ne rade. No, stranica je naznačila da je radno vrijeme do 20.00. Općenito, pozivam, vrlo pristojno upitao mogu li se upisati. i kao odgovor na neke, žao mi je, plesala sam dama. kažu da znate koji broj. neradni dan povraćao. Ton njezina razgovora je potpuno neprihvatljiv, gdje god radi. Tražim od rukovodstva organizacije da obrati pozornost na svoje zaposlenike koji predstavljaju RPNT. Zvao sam, jer. Stranica jasno označava radno vrijeme, a ja razmatram problem koji sam htio riješiti.

Doista, 25. prosinca je službeni slobodan dan. U vezi s ovom okolnošću nije bilo snimanja konzultacija. Iskreno se ispričavamo zbog naizgled neprihvatljivog tona razgovora.
Nažalost, prilikom objavljivanja informacija na portalu 103.by moramo se voditi isključivo putem obrasca koji mu je dala njegova uprava. Prisutnost blagdana i odgovarajuća promjena rasporeda rada zdravstvenih ustanova na bilo koji način na portalu se ne odražava, što je dovelo do nesporazuma s radnim satima.
Osim toga, ne savjetujemo se s dječjim psihologom, a razlog za pojavljivanje tog položaja u našoj listi usluga na portalu 103.by nama je nepoznat. U bliskoj budućnosti nastojat ćemo uskladiti ovaj popis sa stvarnim stanjem stvari. Za ove konzultacije, bolje je da se obratite Gradskoj kliničkoj dječjoj psihijatrijskoj ambulanti (tel. +375 17 328-88-71).
Da biste dobili pouzdane informacije o radu Centra, predlažemo da kontaktirate službenu web stranicu ustanove mentalhealth.by

S poštovanjem,
uprava

što je 31 odjeljak jer se naziva zatvorenim ili otvorenim

Dobar dan, Tsikhanovich Vladimir!
Psihijatrijski odjel za liječenje psihosomatskih poremećaja; otvorena.

Svatko misli da ako je otišao u New, to znači - lud. Ravnatelj Centra za mentalno zdravlje u novinama ispričao je kako se s njima postupa anonimno i s kojim problemima su hospitalizirani.

Alexander Startsev - psihijatar s iskustvom. Direktor je glavne bolnice za mentalne bolesnike u Bjelorusiji (Centar za mentalno zdravlje u novinama) od studenog prošle godine. Prije toga bio je ravnatelj Psihoneurološkog dispanzera u Minsku.

Od svih republičkih znanstvenih i praktičnih centara u Bjelorusiji, centar mentalnog zdravlja je najveći. Usporedite: RSPC kardiologije ima 90 kreveta, a imamo 1782. Osjećate li razliku?!

Koji su problemi najčešće hospitalizirani u vašem centru?

Većina pacijenata pada zbog shizofrenije, shizotipnih i deluzijskih poremećaja. Na drugom mjestu zbog hospitalizacije - organski mentalni poremećaji (kada je mozak oštećen). Na trećem mjestu po broju su bolesnici s mentalnim poremećajima i poremećajima u ponašanju povezani s upotrebom psihoaktivnih tvari (pilule, alkohol, droge, mješavine pušenja, iz kojih se razvija mentalni poremećaj). Zatim, pacijenti s tjeskobom i poremećajima raspoloženja.

A ljudi s najnovijim dijagnozama idu u bolnicu?

Pa, kako bi moglo biti drugačije ako se osoba ne može nositi s tjeskobom? Svatko misli da ako ležiš "u Novom", to znači - "psiho". Ali imamo odjel neuroze, gdje se liječe bolesnici s neurotičnim poremećajima. Najčešće su to ljudi koji se ne mogu nositi s psihološkim problemima. Za takve pacijente - slobodan izlaz, nitko ih ne drži pod ključem.

Htio bih da ljudi shvate da je zdravstveni sustav poput vatrogasne službe. Stigli su Mchsniki, napunili stan i otišli. Zašto se to dogodilo, kako se oporaviti, to je problem same osobe. Tako sa zdravljem. Liječnici će "poplaviti vatru", ali morate misliti što učiniti, kako se ne bi ponovno pojavila tjeskoba, da radite na sebi.

A na poslu doznajte da je osoba ležala u vijestima?

Osoba može to učiniti tako da ne sazna na poslu - jednostavno poslodavcu ne nose bolnički popis. U isto vrijeme, ako je osoba vozač, a ima šizofreniju, naravno, mi ćemo se javiti na posao.

Postoji mogućnost da se podvrgne liječenju (uključujući i bolnicu) na plaćenoj osnovi, potpuno anonimno, tj. Bez navođenja imena.

Na putu do NSPC-a, žena je rekla da imate odjel "za najhladnije".

To je odvajanje neuroze: svatko želi otići tamo. Liječenje je besplatno, samo ako netko ne želi jednokrevetnu sobu s TV-om.

Koliko ljudi obično leži u vašoj mentalnoj bolnici?

Zbog činjenice da su se pojavili moderni psihotropni lijekovi, prosječni boravak u bolnici za osobe s mentalnim poremećajima smanjio se s 50 na 28 dana. Ima onih koji lažu jako dugo - 40 dana. Ima onih koji nas ne žele napustiti jer se boje suočiti se s istim problemima. Najčešće su to asocijalne osobe koje nemaju sklonište, ili starije osobe koje nemaju rodbinu. Pokušavamo ih "organizirati".

Koji su poremećaji karakteristični za žene ili samo za muškarce?

Postporođajna depresija, anoreksija. Posljednje je kada se žena osjeća puno, iako je strašno gledati je. Sada liječimo majku trogodišnjeg djeteta koje je, visine 160 cm, primljeno u bolnicu s težinom od 27 kilograma!

Kažem joj u jedinici intenzivne njege da ne skidam deku: grozno je gledam - štap za hodanje, kao u Auschwitzu. I sve je počelo s činjenicom da joj se žena nije svidjela. Tretirajte ove pacijente psihoterapijom (razgovorima), antidepresivima, ako je potrebno - psihotropnim lijekovima.

Koja su vaša djeca?

Primjerice, s poremećajima adaptacije. To se događa kada se roditelji razvedu ili se u školi pojave neke nevolje. S autizmom. Suočavamo se sa sindromom hiperaktivnosti, uglavnom ambulantno.

Postoje li vrhunci u prijemu u bolnicu, na primjer, tijekom prijelazne kampanje, sesije, u jesen?

Ako jedan ili dva odu na sesiju...

Mnogi momci dolaze tijekom kampanje za regrutiranje? Pretvarati se frustracije?

Prima više od 100 točno. (Prošle godine, tijekom nacrta kampanje, bolnica je bila popunjena do kraja. Tijekom 2011. godine, tijekom žalbi, centar je ispitivao 1.300 mladih ljudi. - TUT.BY.) Oni su nam poslani na pregled. To se događa ako osoba prijavi liječniku nacrtnog odbora da ima problem. Od onih koji su nam poslani, samo jedan ili dva od stotinu dijagnosticira se kao "zdravi". Ostali su frustrirani. Najčešće je to naglašavanje karaktera: kada je osoba sumnjiva i zabrinuta. Bolesnik je čovjek ili ne? U povoljnim uvjetima nikada neće tražiti medicinsku skrb.

To je vojska koja vjeruje da se momci pretvaraju. Kažem im: "Drugovi, zašto ste uvrijeđeni na nas? Stvorite pozitivnu sliku o beloruskoj vojsci - i onda će ljudi ići." A kad horor priče?! Ako je zabrinut, tip misli: "Što će mi se dogoditi tamo!", Onda se njegovo stanje objektivno pogoršava. Imamo i prigovor: nacrt kampanje je gotov i dečki se dobro osjećaju. Naravno, jer ne postoji prijetnja!

Zanimljivo je da postoje profesije čiji predstavnici najčešće dolaze k vama?

Postoje mentalni poremećaji koji se javljaju bez obzira na vanjske čimbenike. Bez obzira na okolno društvo, postotak tih bolesti je stabilan. Tako da u Americi, u Bjelorusiji, 1% stanovništva pati od shizofrenije i shizofrenih poremećaja. Njihov izgled je posljedica nasljednosti, nekih biokemijskih poremećaja. Među takvim ljudima nalaze se akademici, liječnici, skladatelji - svatko.

Neurotski poremećaji najčešće se javljaju kod onih koji rade s ljudima. Održavali su nas odvjetnici, odvjetnici, suci, sportaši, umjetnici, od kojih su neki sada i narodni...

Najmanje, mi tretiramo psihijatre i psihoterapeute, jer im znanje pomaže u održavanju mentalnog zdravlja. Ali općenito - svatko može postati naš pacijent.

Za predstavnike bilo koje struke sve isto. Ako postoje problemi, to znači da živite krivo - razmislite o tome. Formula je jednostavna: svijet i ja - interakcija dovela je do bolesti. Ali svijet je ono što jest - zaboravite na pokušaj da ga promijenite. Morate se promijeniti. I morate stalno raditi na sebi.

Prošle godine u našoj zemlji registrirano je 329 tisuća ljudi kojima je dijagnosticiran mentalni (bihevioralni) poremećaj. To je gotovo cijelo stanovništvo Grodna!

Nema ništa loše u tome. Svaka treća osoba u svom životu treba pomoć psihijatra ili psihoterapeuta. Gotovo 100% ljudi misli da su umorni od života. Ako svi iskreno razgovaraju sa samim sobom, sjećat će se.

Da, vjerojatno, Belorusi češće od drugih misle o tome. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Bjelorusija je 2009. godine zauzela 2. mjesto među zemljama svijeta po broju samoubojstava na 100 tisuća stanovnika (s pokazateljem od 24,64). Kako se danas događaju samoubojstva?

Broj ljudi koji su počinili samoubojstvo smanjuje se svake godine. Iako je Bjelorusija i dalje među svjetskim liderima. U 2011. godini pokazatelj je bio 23 samoubojstva na 100 tisuća stanovnika (ukupno 2.174 slučajeva). U 2012. godini Bjelorusija je iznosila 20,5 na 100 tisuća (1944.). U 2013. godini, 799 samoubojstava izvršeno je u 5 mjeseci (u istom razdoblju prošle godine - 832).

Nedavno je Ministarstvo zdravstva objavilo podatke: samo u proteklih šest mjeseci, 4.000 ljudi u Bjelorusiji doživjelo je alkoholnu psihozu. Ovo su dva urbana sela!

Takvi pacijenti nam dolaze gotovo svaki dan. To je zato što u zemlji ima puno ljudi koji piju. Naše su obitelji utvrdile: alkohol je legalan, pristupačan i normalan način rješavanja životnih poteškoća.

Mnogo ovisi o odnosu obitelji prema alkoholu, stavovima, rješavanju životnih poteškoća. Identični blizanci, koji su u različitim obiteljima, a zatim potpuno drugačije prilagođeni životu. Dakle, s kartice (nasljednost. - TUT.BY) ovisi o boji očiju, veličini stopala, temperamentu, elementima karaktera. Ali sve ostalo - od kuće, vrtića, okoliša.

Neophodno je od djetinjstva usaditi da trebate kontaktirati psihologa, psihoterapeuta, psihijatra s problemima. Ovo je prilika da se temeljno pozabavimo njihovim stavom prema teškoćama. A alkohol je kao analgin: uklonite bol, ali problem neće biti riješen.

Gdje osoba može otići sa svojim problemima kako bi dobila besplatnu psihoterapijsku pomoć?

U Minsku, hvala Bogu, postoji dobro razvijena mreža psihoterapijskih ormara. Gradovi pograničnih država.

Postoji nalog Ministarstva zdravstva, koji zahtijeva prisustvo psihoterapeuta u svakoj ambulanti, koja opslužuje 30.000 i više pacijenata, te u ambulantama regionalnih centara (ako nema specijalista, pacijent će biti upućen na konzultaciju u drugu medicinsku ustanovu. - TUT.BY).

Ali oni psihoterapeuti koji nisu osobito traženi. Ne vjerujemo da je mentalno zdravlje važno za stanovništvo. Njega se ne prihvaća. Ljudi ne razumiju prednosti osobnih psihijatara, psihoterapeuta.

Ako se osoba smatra modernim, ne bi smio mirisati, a na isti način treba voditi računa io svom psihološkom stanju. Pogledajte kako ljudi hodaju ulicom. Svi su zbunjeni, svuda postoje samo pritužbe, pogotovo stvarnost. Ali mi smo djeca ovoga vremena i moramo živjeti ovdje. Samo nasmijana osoba neće imati sukoba s drugima: oni će se nasmiješiti.

Postoji izraz "sve bolesti iz živaca". Mogu psihološki objasniti svaku bolest. Kožne bolesti javljaju se kod ljudi koji imaju problema s komuniciranjem s vanjskim svijetom, jer je koža granica između unutarnjeg i vanjskog svijeta. Ja, kao psihijatar i psihoterapeut, također mogu objasniti rak. Također jasno vidim u svojoj obitelji da ako osoba čak i mentalno kaže sebi: “Umorna sam”, davajući tako zapovijed - a sposobnosti unutarnje pričuve izlaze, imunološki sustav se gasi.

Neophodno je odrastanje obrazovati borbene kvalitete, objasniti djeci da ako ne vidite rješenje, to ne znači da ga nema. Samo danas ne vidite! Kardiovaskularne bolesti su, naravno, emocije, iskustva, kada osoba preuzima teret, ali se zbog toga ne može povući i frustrirati. Ali ne možete zadovoljiti svakoga, a mir, ako nije savršen, njegov je problem. Čak i ako netko nešto kaže, ali: Znam da radim prema svojoj savjesti, i neću dati više - kritizirati me, ne kritizirati. I neki se bore da dokažu da je "dobro".

Depresivni Bjelorusi ne idu kod psihoterapeuta i zato kupuju Corvalol, Valocordin i Barbour u ljekarnama po litri-kilogramu. Nisu svi svjesni da je fenobarbital, koji je uključen u njihov sastav, uključen u popis opojnih i psihotropnih tvari.

Još sam dijete znalo za postojanje Corvalola. Ljudi ga najčešće kupuju kada postoji tjeskoba, poremećeni san, otkucaji srca. Posljedica toga je. Prvo, jer postoji alkohol, a drugo - barbiturati. No upotreba Corvalola je poput ubijanja muhe pištoljem. Lakše je razumjeti zašto ste zabrinuti, ići psihoterapeutu i možda kemija neće biti potrebna. Besramno u odnosu na svoje tijelo koristiti ove lijekove za rješavanje problema je preteška artiljerija.

Nažalost, razina znanja liječnika u klinikama iz područja psihijatrije je neznatna. I općenito imaju strah od panike da se upuste u to, dobro, plus "ne moj, zašto bih trebao." Međutim, zakon određuje da svaki liječnik može propisati takve lijekove.

Kako ste postali psihijatar?

U psihijatriji sam bio volja sudbine. Iako, ipak, medicinski institut ne ide slučajno. Dolazim iz Bykhov, Mogilev. Riječ je o malom gradu, iz razreda u medicinskim ustanovama u prvoj godini došlo je 5 osoba. Za takav grad (1975.) - ovo je puno. Glavni liječnik središnje regionalne bolnice živio je u mojoj ulici. I njegov sin je studirao sa mnom u istom razredu. Ispostavilo se: "Pa, idemo." Bio sam dobar u matematici, pobijedio sam na olimpijadama, ali nisam razumio tko bih bio ako bih diplomirao na Odsjeku za primijenjenu matematiku na BSU. U medicinskoj školi zaljubio sam se u djevojku čiji su roditelji psihijatri. Komunicirali smo s njom 6 godina, potpisali smo samo šesti tečaj. Htjela je slijediti stope svojih roditelja. Godine 1981. u Minsku nisu napustili psihijatre (bilo je moguće raditi u drugim specijalitetima), otišli smo u regiju Brest u psihijatrijsku bolnicu. I ne žalite ništa.
Onda, usput, razvedena. Ali to nije zato što sam htjela. I zato što se to dogodilo.

Zašto ljudi idu na psihijatriju?

Često su to ljudi s kompleksima, ili postoje neki trenutci koje osoba želi riješiti. Specijalnost mnogo pomaže u životu. Ako ikad napišem knjigu memoara, to će biti vrlo zanimljiva knjiga i mnogi će reći: "Wow! Toliko je ljudi preživjelo." Iako me netko vidi, nitko neće reći.

Je li teško raditi kao ravnatelj glavne psihijatrijske bolnice u republici?

Tim - 1.700 radnika. Cijelu tvornicu! Ukrao urednika u trgovini - zašto ne odnesete? Također radim s pacijentima. Nisam teška. Puno radim. U 5 ujutro ustanem, dolazim kući u sedam, i sviđa mi se.

Jesu li vaši zaposlenici sretni?

Jedan problem. U sovjetskim vremenima psihijatri su bili plaćeni više od ostalih liječnika, a odmor je bio 60 dana - nije bilo moguće doći ovamo (u republičku psihijatrijsku bolnicu. - TUT.BY). Sada smo "uzeli" dopust i plaća je niža nego u drugim područjima medicine. U isto medic - 2-2,5 milijuna. Pa što je to? Liječnik s nepunim radnim vremenom (za jednu i pol tarifu) ima više - svaki ima 5 i 6 milijuna.

Jesu li vaši zaposlenici ikada postali vaši pacijenti?

Život je kompliciran, i mi smo ljudi. Ali mi pokušavamo sami sebi pomoći. Preživio sam vrlo težak razvod. Iskreno, 3 godine sam bio u kliničkoj depresiji. Otišao sam na posao, zaspao, probudio se u jedan, ustao ujutro. Postojala je trijada: motor nije bio tako aktivan, mentalno trom, loše raspoloženje - za sebe je slikao neprivlačne izglede. Možda, da nije bilo znanja i iskustva, a nije izašlo, a možda, naprotiv, bilo bi lakše.

Možete li dati popis literature vrijednih čitanja?

To je isto što i preporuku za isti lijek za glavobolje. Ne "udarajući" se knjigom, možemo naškoditi osobi. Kada sam za vrijeme Sovjetskog Saveza proveo četveromjesečni tečaj u Harkovu, zapadni trendovi (NLP, Gestalt terapija) nisu se prakticirali, kažu, buržoaska psihoterapija, usmjerena je na manipuliranje ljudima.

U to vrijeme, stvarno mi se svidio psihoterapeut i psiholog Vladimir Levi (usput, mentalno bolestan sam) - knjige su sjajne, baš kao vodič za život. I preporučio sam ih mnogima, ali oni koji su bili tretirani za mene nisu bili oduševljeni. Tako da će netko "pasti". Možete čitati ne-fikcije, kao što su kako dobiti jači, kako pobijediti strah.

Carnegie?

Carnegie preporučuje nošenje maski. A ja sam pristalica harmonije: dopuštam sebi da plačem, kad sam tužan, smiješim se, kad se osjećam, dopuštam sebi da spavam 14 sati ako želim spavati. Ali "pokušaj" ovakve knjige vrijedi. Ako mislite da vam to pomaže, čitajte dalje.

Osim Toga, O Depresiji